Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 13 april 2014

DIY (Påsk)godis

Nu är godiset jag gjorde igår fotograferat och avsmakat, och här kommer bildbevis och recept!

Jag börjar med de (enligt mig) godaste godisarna:
CHOKLADDOPPAD JORDNÖTSFUDGE. Ca 45 st.

INGREDIENSER:
1 dl jordnötssmör, crunchy
2 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
knappt 1 krm havssalt
1/4 krm cayennepeppar
½ dl Ekologisk kokosolja

100 g mörk choklad
1 msk kokosolja
1 knivsudd havssalt
1 liten knivsudd cayennepeppar

GÖR SÅ HÄR:
Värm jordnötssmöret och kokosoljan lite i ett vattenbad så att det blir enklare att röra ihop. Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt så allt blandas. Klä en lagom stor form (min var 21 X 12,5 cm) med en ituklippt plastpåse (för att få ut fudgen ur formen) och häll i smeten. Ställ in formen i frysen i 30 minuter.
Under tiden smälter du chokladen med kokosoljan, saltet och cayennepepparn och låter blandningen svalna.
Ta ut formen med fudgen ur frysen och skär lagom stora bitar. Doppa dessa i chokladen med hjälp av två gafflar, och lägg på ett bakplåtspapper. När all fudge är doppade och klara ställer du in gobitarna i kylen. När de har stelnat kan du lägga över dem i en burk som förvaras i kylen.

I chokladen som blev över från ovanstående godis slängde jag ner ett par-tre nävar ekologiska Corn Flakes - lätt krossade, rörde om och klickade ut på bakplåtspappret bredvid jordnötsfudgen.
Det syns inte, med det blev 7 "Corn Flakes-kluttar".

Sen gjorde jag ett godis till, nämligen:
MYSLITOPPAR. 19 st.

INGREDIENSER:
100 g mörk choklad
1 msk Ekologisk kokosolja
drygt 1 dl mysli
1 dl mandelflisor
1 nypa havssalt

GÖR SÅ HÄR:
Smält choklad och kokosolja och blanda ner resten av ingredienserna. Skeda upp i formar - jag hade Tupperwares silikonform "19 toppar", men det funkar lika bra med knäckformar. Fast då blir det flera än 19 stycken! Ställ in i kylen att stelna, och förvara dem även i kylen.
"19 toppar"

Nu gäller det bara att äta med måtta! Men det kan jag säga; den där chokladdoppade jordnötsfudgen kommer INTE ligga och bli gammal i mitt kylskåp! Och nästa gång gör jag nog dubbel sats! :P

Anneli.

Inga kommentarer: