Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 9 juli 2014

Hur man överlever en värmebölja

Igår när jag skrev att det var liiiite för varmt så var det en klar underdrift... Jag smälter bort... jag dööööör!!! Den här värmen är verkligen INGENTING för mig!

I skrivandets stund har jag endast två klädesplagg på mig: en trosa och en tunn, fladdrig blus. Och ändå håller jag på att försmäkta i värmen! Och tyvärr kan jag ju inte åka till jobbet så...! (Hahaha.. det skulle se ut!) :P Men jag har några överlevnadsstrategier!

HUR MAN ÖVERLEVER EN VÄRMEBÖLJA, ANNELI STYLE:
1. Det mest självklara: Drick vatten! Det måste inte vara massor av vatten på en gång, snarare är det bättre att gå och sippa på vatten lite då och då! För att det ska bli lite lättare att få i sig tillräckligt mycket vatten kan man med fördel smaksätta det med t ex citron, gurka, hallon, melon eller vad du nu gillar.
Köp helst inte flaskvatten! Det är inte bara dyrt - det är en stor miljöbov också! Bättre då att köpa sig en bra, liten thermos att fylla på med sitt hemgjorda, smaksatta vatten! Då håller sig vattnet dessutom svalt och gott!

2. En fläkt kan verkligen underlätta! Både i sovrummet och en bordsfläkt på skrivbordet eller var man nu sitter! En av fördelarna med en fläkt i sovrummet är att myggor håller sig borta! De gillar inte att flyga när det blåser! :D Och att sova med öppet fönster behöver jag väl inte ens skriva - det är väl självklart?!?

3. Blöta tvättlappar. När värmen gör att svetten rinner så är det superskönt att ha blöta tvättlappar tillhands! Bäst är att ha lite tjockare frottétvättlappar/iutklippta gamla frottéhandukar som du först blöter i kallt vatten, vrider ur ordentligt och förvarar i en plastpåse nära dig! Detta tips har räddat mig många gånger - främst på nätterna! När värmen blir för svår och svetten rinner tar man bara ut en tvättlapp och torkar av sig och/eller lägger den på pannan eller bak i nacken. Aaaah... Så skönt! Det enda man måste tänka på är att man minst en gång om dagen sköljer ur dem ordentligt och låter dem torka så att de inte surnar, så det är bra att ha flera stycken som man kan alternera mellan!

4. Tvätta fötterna i kallt vatten, eller sätta ner fötterna i en balja med kallt vatten. Om man inte råkar befinna sig vid havet eller en sjö förstås! Då kliver man ju bara ner i där och svalkar sig!
Fötterna är kroppens "temperaturregleringscentral", så är fötterna svala blir hela kroppen svalare! Detta tips funkar även ypperligt för att få ner feber!

5. En solfjäder! Jag har en som jag brukar ha med mig i väskan så jag kan ta fram den t ex på jobbet. Den har också räddat mig ett flertal gånger!
Ja, det här är mina överlevnadsstrategier vid värmeböljor! Har DU kanske andra tips? Hur överlever du när värmen blir för svår? Skriv i kommentarsfunktionen och berätta vetja'!

Anneli.

Inga kommentarer: