Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 29 november 2015

1:a advent 2015

Idag har jag trotsat tröttheten och fixat fram lite julprylar. Det är ju iallafall 1:a advent, så minst adventsljusstaken skulle ju fram! Men av bara farten så blev det liite till! :P
(Janne satte upp en adventsstjärna redan igår kväll, och ställde fram en sjuarmad el-ljusstake i ett fönster också, så det var redan klart)!

Först inne i vårt hus tog jag fram detta:
Som ni ser så blev det gröna ljus i år igen! Eftersom jag haft noll och ingen framförhållning så har jag varken köpt vita eller röda ljus till adventsljusstaken, men jag har massor av de gröna ljusen kvar som jag ärvde av min mamma för 14½ år sen... så det fick bli av dem i år också! :o)

När jag var färdig med den lilla adventshörnan i vårt bostadshus gick jag ut till Da House och fortsatte av bara farten!
Jag började i köket; först altandörrens fönster:
Och sen själva köksfönstret:
Sen gick jag vidare till sovrummet och fixade fönstret där:
Som ni ser så blev det inga julgardiner... för jag äger inga!

När jag var klar i sovrummet gick jag ut i hallen och gjorde det sista:
Julkrubban i papp har varit min farmors, och min pappa ärvde den efter henne. Och sen ärvde jag den efter pappa! Det står nog inte på förrän den krubban är 100 år! Det roliga är att byrån som den står på också har varit min farmors! :o)
Här kommer en närbild:
Mitt emot byrån med julkrubban har jag en spegel som varit min mammas, och som jag pimpat med ett par slingor fejkmurgröna och små lampor, och under den satte jag en julbonad som även den varit min farmors:
Nu när jag ser korten jag tagit märker jag att det enda föremålen med religiös anknytning jag har satt upp har jag i hallen! En religiös hall... Haha!! :P Men det är också det enda som är religiöst hos oss! Eller vänta lite... Adventsstjärnorna har religiös anknytning... Jaja... Men det slutar med det!! ;o)

Janne - som varit i stan och handlat - kom in till mig medan jag höll på med julpyntningen och han tog ett par foton utifrån! Kul, tyckte jag, och här kommer de! Först sovrummet:
Och sen köket:
Och det här mina vänner blir allt för denna gång! Önskar er alla en underbar advent! ♥

Anneli.

Inga kommentarer: