Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 24 april 2013

Anneli funderar - denna gång på...

TAND/MUNHÄLSA!
Igår var jag hos tandläkaren, eller rättare sagt tandhygienisten - min tandläkare har jag inte behövt träffa på åratal! Som vanligt hade jag inga hål och som vanligt fick jag beröm för att jag sköter tänderna så exemplariskt! Men pyttelite tandsten hade jag som tandhygienisten skrapade bort.
Det var 1 år och 8 månader sen jag var hos tandhygienisten senast och den gången hade jag noll tandsten för första gången någonsin tror jag!
Jag har funderat på varför jag hade lite tandsten nu men inte hade det den förra gången. Så här går mina tankegångar:
- för 1 år och 8 månader sen - åt jag "strikt" LCHF Veggie style OCH höll på med Oil pulling (som du kan läsa mer om bl a HÄR. Högerklicka så öppnas ett nytt fönster med det blogginlägget).
Nu har jag inte kört med Oil pulling på snart ett år och jag fuskar järnet med min kosthållning och äter alldeles för mycket kolhydrater, och framför allt bröd och t o m bullar ibland.
Kan det ha med saken att göra? Ja, jag vet inte! Men vad jag faktiskt vet är att snabba kolhydrater som mjölmat och socker inte är bra varken för hälsan i stort eller för munhälsan. Och att skölja runt olja i munnen med Oil pulling-metoden verkligen kändes bra och munnen kändes superren efteråt, och det måste väl(?) vara bra för tänderna, eller? Jag planerar i alla fall att börja köra med Oil pulling igen! Jag måste bara ta mig råd att köpa hem massa kokosolja..!

Har ni några tankar runt detta? Skriv gärna en kommentar i så fall!

Men nu har jag inte tid att sitta här längre! Nu ska jag straxt köra till Borlänge och ha Andlig, Medial och Personlig utvecklingscirkel!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trodde inte tandsten berodde på kosten? Vet att det inte beror på tandhygien. Men att det delvis är ärftligt.

Anneli Sjögren sa...

Nä, jag vet inte jag heller egentligen, men nån stans har jag hört att tandsten beror på saliven (ph?) på nåt vis och det är väl inte otänkbart att det vi äter påverkar saliven...
Vore intressant om nån som verkligen vet hur det förhåller sig kunde berätta det! För NÅT är det ju som gör att det bildas tandsten i alla fall!