Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 13 april 2013

Kolhydrater på längden och tvären.

Vart tog den här dagen vägen? Ingenting har blivit gjort! Men det är ju lördag - då får man vara lite slö!! Jag orkar ingenting efter en arbetsvecka i alla fall så det är bara att tillåta sig att göra typ ingenting!
Inte blev det ett blogginlägg i torsdags heller som jag hade tänkt..! (Vilken optimist jag är - trodde jag verkligen att jag skulle orka det?? Tänk att man aldrig lär sig..!!)

I alla fall så skulle jag ju berätta om städkursen som var i veckan!
Den var väldigt bra! Mycket skratt och lite tok, fönsterputs, golvvård, skillnaden mellan sura och basiska rengörings-kem, moppar, svabbar och dukar... Mycket hanns avhandlas!
Förutom att vi hade väldigt roligt så var det bästa med kursen själva kursmaterialet = städpärmen! Nåt så sjuuuukt genomtänkt har jag sällan skådat!
Inte nog med att det tydligt och klart står hur man ska städa på de olika områdena (kök, badrum, trappor o s v), men alla listorna med hur mycket och vad man behöver ha med sig till varje städuppdrag är heeeelt outstanding!! Och listorna på alla områden som ska städas vid en flyttstädning t ex - också fantastiskt väl genomtänkt!! Till det massor av superbra tips på sånt som kan vara smart att tänka på!
Behöver jag säga att jag är nöjd? :D

Under de tre dagarna som kursen pågick så hade jag bestämt mig för att jag skulle strunta i allt vad fasta och kolhydratrestriktioner heter, vilket jag också gjorde! Jag åt som vilken Svensson som helst! Eller... en vegetarian-Svensson i alla fall..! Vi åt lunch på en restaurang i närheten och de tre luncherna som jag åt var:
Dag 1: Falafel och pommes frites.
Dag 2: Vegetarisk pytt-i-panna.
Dag 3: Ärtsoppa och pannkakor (utan sylt, men med vispad grädde).
Och som om inte det räckte med "försyndelser" så åt jag ostmackor och kaffe till morgonfikat alla tre mornarna....! Alltså... jag har inte ätit mackor på nästan 4 år!!! Kolhydrater på längden och tvären med andra ord...!!
Men som ni förstår så har allting ett pris, och mitt var 1,2 kilo upp...!! Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att det var värt det... det känns som lite både och...!
Men igår fastade jag i alla fall och det ska jag göra imorgon också hade jag tänkt mig. Idag har jag ätit som vanligt. Men på mina ätdagar håller jag åtminstone fast vid att inte äta någonting efter kl 20.00 och det känns bara bra!

Om ni vill få lite gröna städtips så tycker jag att ni ska gå in på min gröna blogg; Anneli-in-da-greenhouse och läsa där!

Anneli.

Inga kommentarer: