Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 1 april 2013

Anneli funderar... Del 2

Jag har gjort det igen!! Funderat alltså!! :P
Den här gången funderar jag på bra saker man gör för sig själv och vad det kan leda till.
Som till exempel att fasta som jag gjorde i lite drygt 2½ dygn.
Jag genomförde ju den här fastan för att på sikt gå ner i vikt och bli friskare, och jag ska verkligen försöka att fasta 2 dagar i veckan nu en tid framöver för att se hur det påverkar hälsa och vikt. Alltså gör jag en bra sak för mig själv!
När man börjar göra bra saker för sig själv blir det lätt ringar på vattnet och man börjar göra ännu mer bra saker för sig själv!
Man skulle ju t ex kunna tänka sig att man efter 2½ dygns fasta skulle kasta sig över sånt som man tycker att man har försakat under fastan - för att kompensera liksom - men för mig blir det nästan tvärt om! Jag vill ju inte spoliera de bra saker jag gjort för mig själv! Jag vill ju snarare göra ännu mer bra saker så det blir som ringar på vattnet och skapar mer och mer bra saker i mitt liv! :D

Men en sak har jag lärt mig av egen erfarenhet: ringarna på vattnet håller oftast inte i sig så länge...! Det är så himla lätt att falla tillbaka i gamla invanda hjulspår igen... vanans makt är verkligen stor!!
Så vad göra? Det är den svåra frågan att svara på! Ni får jättegärna komma med förslag!

En sak som jag tänker kan hjälpa mig att fortsätta göra bra saker för mig själv är just att hålla i det här med 5/2-dieten! Det är inte utan ansträngning att avstå från mat och annat smaskens i 2 dygn, men just det tror jag kan vara nyckeln till att lyckas! När någonting "kostar" - oavsett om det är i pengar, ansträngning, tid eller annat - så blir det mer värt, och mer värt att verkligen se till att man inte gjort det förgäves. Vi människor är så beskaffade att vi ogärna gör något utan att få något för det! Belöningen kan vara massor av olika saker: beröm, pengar, saker, hälsa, en slankare kropp, berömdhet, respekt osv, mm, etc. I mitt fall hägrar viktnedgång och förbättrad hälsa - med allt vad det skulle innebära för mig! Och den här gången känns det verkligen möjligt och genomförbart!! :D Den här 5/2-dieten känns som ett verktyg jag inte har haft tillgång till förut och verkligen värt att testa ordentligt! Min känsla kan beskrivas i ett enda ord: HOPP! Något som tidigare varit en bristvara vad gäller min hälsa och vikt!

En annan sak som hjälper till att hålla en på spår är att göra saker tillsammans med andra människor! Att skapa lite positivt grupptryck! Så om nån av er som läser detta skulle vilja testa 5/2-dieten med mig så vore det jätteroligt!! Skriv gärna ett mail till mig (mailadressen ser ni i högerkolumnen) så hjälper vi varandra!! :D

Och med det avslutar jag del 2 av Anneli funderar!
Ha det så bra allihopa!!

Anneli.

2 kommentarer:

Sabine sa...

Jag tror att det är viktigt att man tar små steg...långsamt... och att det är enklare att det då blir en vana istället för att man "måste". Säger dom inte att det tar 30 dagar att skapa en ny rutin?! Osäker på exakta siffran men någonting sånt. =) Jag och min pojkvän börjar idag en detox period, att ma gör någontng tillsammans hjälper ju verkligenn. VI tänkte köra detta i 2 veckor. Inge skit i maten helt enkelt, men med ett eller annat undantag. Lycka till till dig! =) Kraam

Anneli Sjögren sa...

Tack för din kommentar Sabine! Och tack för din lyckönskning!!
Ja, små steg är kanske det bästa, men jag upplever det som svårt..! Är lite av en "allt-eller-inget-person" och tar jag för små steg så tröttnar jag alldeles för fort...! :-( Det gäller nog att försöka hitta en bra takt för var och en.
30 dagar är det jag också har hört för att skapa en ny rutin, men min erfarenhet säger mig att det kan ta mycket längre än så!! Och även sen man tycker att något blivit en ny rutin kan man återfalla till den gamla rutinen om man inte är uppmärksam! Människan är sannerligen ett vanedjur!!
Detox har jag också provat några olika varianter av, men gemensamt för dem alla är att jag inte känner mig det minsta detoxad...! :P Jag kanske är immun...!?! ;-)
Önskar dig och din pojkvän lycka till med detoxen!
Kram!!