Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 28 april 2013

Vårvindar friska...

Jösses vad det har börjat blåsa nu på eftermiddagen! Runt lunch var jag ute med Adrian och spelade lite  (med betoning på lite) badminton och visserligen blåste det då också, men inget mot vad det gör nu!
Vad hade jag ute i blåsten att göra nu då? Jo, jag ville ta kort på två vårtecken och lägga ut här på bloggen! Tussilago har jag sett för ca 1½ vecka sen, och vitsippor för ca 1 vecka sen, men här på vår tomt har jag bara sett visset gräs. Tills häromdagen. När jag såg tussilagon och vitsipporna tog jag inga kort, men idag tog jag kameran med mig ut och trotsade blåsten! Här är det första vårtecknet:
En ensam liten krokus som trotsar kylan och vinden!

Men den främsta anledningen till att jag tog med kameran ut idag var att jag ville visa och berätta vårtecken nummer två: att jag för första gången i mitt liv håller på att ta björksav:
Jag har även smakat lite och jag tyckte att det bara smakade vatten! Kanske med en liiiten sötma... Men nyttigt som tusan ska det vara!
Vill ni läsa mer om björksav så är det bara att googla! Jag fick upp massor när jag gjorde det! :D

Min tanke med björksaven är att samla upp så mycket jag bara orkar och frysa in det i iskubslådor för att ha till t ex smoothies under resten av året. Och förstås att dricka färskt nu medan det finns!
Jag har i många år tänkt att jag ska börja ta björksav, men inte förrän nu har jag kommit till skott! Inte ett år för tidigt säger jag!! Och det ska bli riktigt spännande att se vad det gör för min hälsa! Blir jag piggare? Får jag friskare hår och hud? Tja, det visar sig väl! Och självklart kommer jag att berätta om det för er!!

Till sist vill jag bara poängtera att det INTE ingår i Allemansrätten att tappa björkar på sin sav, men vi har massor av björkar på tomten så för mig är det lugnt! :D

Anneli.

2 kommentarer:

3pa2 sa...

Brukar köpa Björksaft från Norrland. Är en delikatessaffär här i stan som har. Jag ger bort den här saften och den gör succé överallt. Själv tycker jag oxå den är god och att den påminner om flädersaft.

Anneli Sjögren sa...

Problemet med att köpa Björksav/björksaft är att den behöver nån form av konservering för att hålla sig... Jag fryser in min för att slippa det! Men om konservering är det enda som gjorts med den du köper så lär ju näringsämnena ändå vara kvar. Är den pastöriserad har mycket av näringen gått förlorad tyvärr...! Men man KAN ju faktiskt dricka det bara för att det är gott också...!! :P