Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 14 april 2013

En bild från det förflutna

Jag tittade igenom mina foton som ligger på hårddisken på min dator och hittade ett som jag gärna vill visa er:
Fotot är taget sommaren 1986 och på bilden ser ni en ekorre ta en mandel ur min hand i mitt kök i min lägenhet i Kärrtorp, södra Stockholm. Den lille gynnaren kom ofta in när jag hade balkongdörren öppen på sommaren och ville ha något gott att äta och det var så roligt att den var så tam!
En gång grävde den ner ett ekollon i en blomkruka i vardagsrummet. Jag såg aldrig när ekollonet blev nergrävt, men jag såg när den lilla ekplantan började växa! :D Tyvärr klarade den sig inte inomhus (jag hade tänkt plantera ut den till våren) men det var ändå rätt gulligt både att se ekplantan och att tänka på den lilla ekorren som gjort det!

En av mina äldre systrar gav mig en kasse med gamla foton från min uppväxt. Fotona har tillhört min mamma som dog sommaren 2001, och syrran har gått igenom mammas album och sorterat ut kort till alla syskon. Jag har inte hunnit titta på alla än, men tanken väcktes på att jag skulle scanna in dem i datorn och kanske visa några för er nån gång om ni skulle tycka att det var roligt. Men när jag orkar ta mig samman och först gå igenom dem och sen scanna in dem - ja, det står skrivet i stjärnorna!!

Anneli.

7 kommentarer:

tantista sa...

Den där ekorren kommer jag ihåg! Den kom in en gång när jag var hos dig och du stod och diskade! Jag har den också på kort, nånstans... en bild från när den kilar iväg igen längs med husfasaden vid balkongen! Tänk vad konstigt allting är, att en liten ekorre lever i våra minnen mer än 25 år senare... Vad gulligt med ekollonet!

Anneli Sjögren sa...

Va kul att du också minns den!! Vore kul att se ditt foto om du skulle råka hitta det nån gång! :D
Är det verkligen mer än 25 år sen...! Men hur går det ihop?? Jag är ju knappt ens så gammal! ;-) Eller nåt...! :P *Fniss* :-)

tantista sa...

Kollat nu men kan inte hitta det :( ...men man såg nog mest svansen ändå, eftersom jag stod på balkongen och Kurre var på väg ner mot marken längs med fasaden. Däremot hittade jag ett kort på dig på balkongen som jag nästan kan svära är från samma tillfälle. Det kortet är inskannat så det kan du strax få se! Jag skickar dig ett PM på Fejan...

3pa2 sa...

Kan vara jobbigt gå igenom gamla foton men oxå roligt. Många gamla minnen väcks till liv, både sorgliga och ljusa.
Ser gärna gamla foton för även om jag inte känner personerna njuter jag av det gamla modet i kläder och frisyrer. Vilken väcker minnen hos mej

Anneli Sjögren sa...

Tack tantista!!! :D Ska genast ut på fejjan och kolla!! :D
3pa2: Ja, många minnen väcks till liv!! Jag tycker också om att titta på andras foton av ungefär samma anledningar som du! :D

Leslita sa...

Vad gulligt, och längesen! Jag var inte ens född då, hehe. Ja det vore roligt att se fler bilder när du orkar fixa det.

Anneli Sjögren sa...

Hej Lesly!! :D
Ja, det blir nog lite fler bilder här framöver! Jag fick "blodad tand" av att lägga ut ovanstående bild!! :D