Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 26 april 2013

Var det verkligen en så bra idé??

Ni vet de där gångerna när man i efterhand tänker att "hmmm... det var nog inte en så bra idé som det först verkade.."? Jag är mitt uppe i en sån gång just nu! Vad som igår verkade vara en plan och en bra idé får jag idag betala ett ganska högt pris för...! Jag har ett "it seemed like a good idea at the time"- moment kan man säga..! (-_-)

Vad pratar jag om - om inte MAT!!! Eller... det jag åt igår kanske inte riktigt kan klassas som mat ens en gång - så illa var det!!
Alltså, så här var det: Jag håller som de flesta av er redan vet på med 5:2-dieten, alltså halvfastar 2 (eller 3) dagar i veckan och äter 5 (eller 4) dagar. Igår var det en ät-dag. Jag fick för mig att det skulle vara bra att liksom chocka kroppen till att fatta hur bra jag egentligen tar hand om den så att den törs släppa iväg överflödskilona, så jag bestämde mig för att det var Ok för en dag att riktigt frossa i vad jag än fick lust till.
Det visade sig vara ett inte helt lyckat beslut...! Idag mår jag som jag förtjänar kan jag avslöja...! Jag fastar idag och är hungrig som en varg - hela tiden och hur mycket jag än dricker, jag är trött som sjutton och har huvudvärken från helvetet och morgonens toabesök var som en mindre förlossning...!!! Min värsta fastedag någonsin!!!

Men vad i hela friden var det hon åt, kanske ni sitter och tänker nu. Jo, det ska jag berätta - utan att dölja en enda liten skämmig detalj:
Frukost: Frukost?? Nä, det hann jag inte med!
"Mellis": 2 koppar kaffe med massor av mjölk.
Lunch: Sallad och pizzasallad. Och en pizza.... Vegetariana utan oliver men med extra lök!
Eftermiddagsfika: 1 kopp kaffe med massor av mjölk och ett wienerbröd med "mormors hosta" (vanlijkräm).
Kvällsmat: få se nu... Jo: 2 koppar kaffe med massor av mjölk, 2 bitar snoddas/kärleksmums, 1 kanelbulle och en stadig skiva butterkaka.
Senare på kvällen: lite överbliven sallad med lite Halloumiost, kvar från Brorsorna Bus´middag.

There you have it! Det enda jag glömde skriva var en kopp örtté som jag drack hos Nettan på eftermiddagen..! Men det gör nog varken till eller ifrån tror jag...!! :P

Till saken hör att igår var sista dagen på webbkursen i Långshyttan så vi åt lunch på en pizzeria och som avslutning på kursen bjöds vi deltagare på wienerbröd innan vi skiljdes åt. På kvällen var Nettan och jag på ett PartyLite-party och det var där det bjöds på alla de go'saker som fick ersätta min middag! Håhåjaja... så det kan bli!!
Men det här kan jag lova att jag inte gör om i första taget!! Pizza - som jag har längtat efter i flera månader och inte ätit på minst 4 år, tyckte jag var sååå himla överreklamerat! Det kommer dröja väääldigt lång tid innan jag blir sugen på det igen!!
Wienerbrödet var visserligen supersmaskigt, men inte så mycket så att jag kommer att längta efter att äta det igen.
De hembakade go'sakerna som jag åt på PartLite-partyt - ja, de var fruktansvärt goda, det var de! MEN: jag VILL inte äta sånt!! Och särskilt inte i de mängderna!! En och annan bulle kan väl få slinka ner nån enstaka gång, men jag ska verkligen försöka hålla mig till just nån enstaka gång!! Så som jag har mått sen jag vaknade imorse är inte kul!

Så nu ska jag bara ta det lugnt hela helgen! Imorgon ska jag äta igen, men mycket vettigare än igår - det kan jag lova!! På söndag planerar jag att ta en fastedag igen, men sen blir det nog ingen mer fasta förrän på torsdag tror jag! Men den som lever får se!

Anneli.

Inga kommentarer: