Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 21 april 2013

Utlovat foto + viktuppdatering

Här kommer nu den utlovade bilden från förr. Jag tror att bilden är tagen sommaren -87. Jag står i alla fall på min balkong när jag bodde i Kärrtorp i Stockholm. 
Det är inte bara många år sen detta kort togs, det är tyvärr många kilo sen också, vilket osökt leder in detta blogginlägg på en uppdatering om min strävan efter ett smalare liv!

Jag vägde mig i morse...! Men innan jag vidareutvecklar det så tänkte jag inveckla mig en aning i min vikt-historik. Jag ska försöka hålla det kort:
Min absolut lägsta vikt på mycket länge hade jag enligt mina anteckningar i slutet av augusti 2011, och sen har det bara gått utför - eller rättare sagt uppåt - vad jag än gjort! På den tiden skrev jag ju viktuppdateringar varje vecka här på bloggen och den 22 augusti -11 var jag så glad att jag hade gått ner 7 hg och skrev "det känns som att det har börjat lossna nu äntligen". Ack så fel jag hade!! Sen dess har jag både gått upp och sen ner, men mest upp..!! :-(

Den 10/1 i år vägde jag mig på morgonen och noterade den högsta vikten på flera år - 10,5 kg mer än den vikt jag hade den 22/8 -11! Då bestämde jag mig för att inte äta efter kl 20.00 hur hungrig jag än var!! 10,5 kilo på lite knappt 1½ år betyder ca 6 hg upp varje månad i genomsnitt. Usch och fy!!

Men sen dess har jag - om än lite skakigt - sakta gått ner lite! Sen den 10 januari har jag gått ner 2,5 kilo konstaterade jag efter vägningen i morse! Och hade det inte varit för de där 3 dagarna när jag var på kurs i Hedemora förra veckan där jag struntade fullkomligt i hur och vad jag åt och åt både (enl mig) fel saker och för mycket, så hade jag med allra största sannolikhet gått ner ännu mer!
Försent ska syndaren vakna...!! :P

Vad har jag då gjort för att gå ner? Jo, förutom att inte äta nåt på kvällstid (som inte gav just nåt resultat att tala om) har jag ju kört det här med att fasta några dagar i veckan! Jag fastade första dagen den 30/4 och tog den gången två dagar på raken av bara farten! Men sen har jag förstått att man bara ska fasta en dag i taget och ska hålla mig till det.
Den senaste veckan har jag faktiskt t o m fastat varannan dag, men det tror jag inte att jag kommer fortsätta med. 5/2-dieten - kanske med tillägg av nån extra fastedag ibland - kommer nog bli lagom för mig! Över huvud taget vill jag inte binda upp mig på att det måste vara på nåt särskilt vis, utan kommer att improvisera och se hur jag kan få in fastedagar i mitt liv på ett smidigt sätt.
Fortsättning följer! :D

Har ni några tankar om det här - eller frågor för den delen - så skriv gärna en kommentar! Jag tycker bara att det är roligt att diskutera och ventilera åsikter och idéer! :D Och vill DU också hoppa på 5/2-dieten så är det ännu roligare - vi kan ge varandra stöd och feedback! Det har faktiskt blivit ett litet gäng - både här där jag bor och "på distans" som redan hoppat på, så avstånd är ingen ursäkt! ;-)

Och med det avslutar jag dagens blogginlägg! Ha det så bra, folkens!!

Anneli.

4 kommentarer:

3pa2 sa...

Vikten är en intressant historia och tyvärr tar den upp alldeles för mycket av mina tankar - ja min vikt alltså inte din.......
Jag har börjat äta mer råkost och mer frukt och plockat fram min gamla stegräknare. Bestämt mej för att verkligen gå de där 10tusen stegen om dagen man bör - till att börja med..... att inte äta sent på kvällarna var en bra ide som jag skall lägga till min lista
MEN DU kära bloggvän är du synsk du med??? För i min almenacka har inte 30/4 varit ÄN

Anneli Sjögren sa...

Hej 3pa2!! :D
Vilken tur att det inte är min vikt som upptar för mycket av dina tankar...!! ;-)
Toppen att du börjat göra bra saker för dig själv! Stegräknare kan verkligen bli en sporre till att gå mer! Jag får fundera på att skaffa mig en jag med! :D
Synsk... Näe... det kan jag inte direkt kalla mig...!! Men koll på månaderna har jag visst inte!! Ska genast gå in och ändra!! :P Tack för att du påpekade det felaktiga datumet!

3pa2 sa...

Ska du köpa stegräknare köp en av senare modell där man hänger den i ett band runt halsen. Är mycket bättre än de man sätter i en klämma i byxlinningen. Sådana har jag tappat flera stycken..........
Snyggare är de hängande oxå :-)

Anneli Sjögren sa...

Tack för tipset!! Jag ska kolla på sportaffären i stan!! :D