Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 26 december 2013

Julen 2013 i ord och bild

Så här mitt emellan jul och nyår tänkte jag skriva och visa lite av julen 2013. Jag vet att vissa av er har väntat på det, och nu kommer det! :D

Som ni vet så åkte Adrian och jag till Stockholm i fredags. Adrian hängde med och hos storebrorsan Rickard och jag med/hos sonen Martin.
På julaftons morgon kom Janne och hämtade Martin och mig för vidare färd till dottern Ylvali och hennes sambo där resten av min barnaskara slöt upp. Vi åt julbrunch tillsammans och sen delade vi ut julklappar!
Här är min lilla hög av den varan:
Efter julklappsutdelningen fick vi en supersmaskig jultårta och tryfflar som äldsta dottern Linnéa och hennes sambo Jessica hade gjort:
Mätta och belåtna åkte vi vidare till en av min tvillingsyrras döttrar och hennes sambo där vi fortsatte fira jul med god mat, lek och skratt!
Vi hade knytkalas där alla bidrog med olika rätter och på min lott föll att göra "grön sallad i röd sås" och Martin skulle göra "Sjögrens frestelse" vilket jag hjälpte honom med. De andra hade gjort andra rätter, så sammanlagt blev det stor variation! Och mycket gott!! Tyvärr tänkte jag inte på att ta kort på anrättningarna, men ni har väl sett julmat förr..!! ;-) Fast alla julmat vi hade var vegetarisk!

Jag tänkte att jag även skulle visa några av de julklappar som jag var så hemlighetsfull med innan julafton.
Det var en "budget-jul" för oss allihopa så de flesta av julklapparna var hemmagjorda! Jag gjorde bl a egen Nutella som jag skrev om HÄR.
Men förutom Nutellan gjorde jag även:
Body lotion-bars.
Helt ekologiska med bl a kakaosmör och havremjöl.

Och så gjorde jag överfettad tvål med mild peeling från havrekli (som blev kvar när jag siktade havremjölet till lotion-barerna):
Ja, det var den Sjögrenska julen 2013 det! Nu är vi hemma igen och livet återgår till det mer "normala" (vad nu det är..)!

Igår morse ställde jag mig på vågen... jag hade inte vägt mig på strax över en månad och visste redan inom mig att jag gått upp i vikt... Inte så konstigt med tanke på alla goa bullar och kardemummakakor på jobbet och att jag inte orkat bry mig på sistone... 3,2 kilo har jag gått upp! Usch och blä! Men det är bara att skärpa sig nu då!! Ja... förutom att jag alldeles strax ska åka till Nettan och fira att hon fyller år idag..!! Hon har säkert bakat nåt smaskens som jag inte kan motstå...!! Men sen...!! :P

En god fortsättning önskar jag er alla! ♥

Anneli.

Inga kommentarer: