Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 21 juni 2014

Tea time

Hoppas ni alla har haft en fin midsommar!
Själv har jag bara tagit det lugnt och inte sett en enda midsommarstång eller hört någon av de traditionella sånglekarna - precis som jag vill ha det! (Skutta runt en midsommarstång - eller julgran för den delen - är och har aldrig varit min grej!)

Idag är det ju det "riktiga" midsommar, alltså sommarsolståndet och enligt folktro en magisk dag och natt. Jag har ju sedan man fått läsa om att det finns farliga ämnen i helt vanligt té och även i själva påsarna som som téet ligger i (om man använder påsté) tänkt att jag skulle plocka egna örter och göra eget, naturligt örtté - precis som min familj alltid har gjort, men som jag tyvärr kommit ifrån på äldre dar. Idag fick jag äntligen tummer ur... ja, ni vet vad... och gick ut i vår trädgård med sax och påsar och plockade svartavinbärsblad och hallonblad! Och med tanke på att det faktiskt är sommarsolståndet idag så räknar jag iskallt med att det blir extra krut i det här örttéet!! :P
Här har jag på rena lakan lagt ut alla bladen på de två sängarna jag har ute i Da House: svartavinbärsbladen till höger och hallonbladen till vänster.
 Vinbärsbladen
Hallonbladen
Om jag får tummen ur... ja, ni vet ju vad... så ska jag plocka pepparmynta imorgon! Av dessa tre olika blad ska jag sen göra "Sjögrens blandning"; en téblandning som min mamma alltid bjöd på när vi hade gäster i mitt föräldrahem - för kaffe hade vi inte! 
Mmmm... Det ska bli gott! Jag har inte druckit "Sjögrens blandning" på många år! Men först ska bladen bara torkas (och även plockas vad gäller pepparmyntan) och blandas, men sen så!! :P

Anneli.

Inga kommentarer: