Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 10 november 2012

Sanningens minut...?

Den här bilden hittade jag på facebook och tyckte att den passade in så himla bra på mig:
Jag är en person som har mycket och ofta starka åsikter, och om jag skulle säga vad jag verkligen tycker vissa gånger så hade jag nog haft en del färre vänner mot vad jag har nu...!!
Det är inte att jag är fördömande, för jag aktar mig som ögat för att döma någon annan och anser att alla måste få välja själva vad de ska äta, tycka, ha på sig o s v. Men det är inte alla som fattar eller kanske våga tro att det är så...! (Nä, jag säger inte att jag är helt fri från dömanden, men när jag kommer på  mig själv med att döma någon så försöker jag genast att kliva av!)
En annan av mina egenskaper är att jag är väldigt diplomatisk, och om jag får en sekund eller två på mig att tänka mig för så kan jag ofta säga svåra saker på ett bra sätt. Detta gör att jag oftast kan hålla inne på "obekväma åsikter" eller åtminstone säga det på ett diplomatiskt och bra sätt. Men ibland... ibland hoppar det grodor även ur min mun..!! :P Fast då brukar jag tänka att det kanske var meningen att vem-det-nu-var behövde höra det där... Jag tror ju som jag sagt tidigare här på bloggen på att det finns en mening med allt!

På sista tiden har jag skrivit om och lagt ut en del länkar till det här med köttindustrin på mina andra två bloggar anneli-in-da-greenhouse (skrolla ner till inlägget "Bli vegan") och Annelis Vegetariska LCHF ("Förändringens vindar"). Köttindustrin är ett område där man verkligen kan säga att jag har väldigt starka åsikter!! Jag tycker egentligen inte att det är Ok att äta djur över huvud taget, MEN, having said that så dömer jag ingen som gör det! Jag vet att alla måste få göra sina egna val, baserade på egna åsikter!! Vad jag däremot har svårt att förstå och acceptera är att så många vägrar att tro på och ta reda på fakta om hur vidrig djurhållningen och slakten faktiskt är på allt för många håll - även i Sverige! Nä, skygglapparna sitter på; nice and tight...!! :´(

Nu skulle jag vilja säga några väl valda ord, men min diplomatiska sida förbjuder mig..!! Men snälla alla ni som känner er träffade och kanske stör er på vad jag skrivit; kan ni åtminstone ta reda på fakta innan ni med näbbar och klor börjar försvara er med: "människan har alltid jagat för sin överlevnad", "men du dödar ju grönsaker" och andra påståenden som inte har med saken att göra! Om ni tar reda på fakta om djurhållningen, jakten och slakten och ändå väljer att äta kött så har ni åtminstone gjort ett medvetet val och det kan jag respektera! Men sluta gömma er bakom nån slags "Bullerbyversion" av hur det går till för att ni ska få mat på bordet, se sanningen i vitögat och stå för era val!! Snälla!! Två bra ställen att börja söka info på ar mina andra bloggar som jag länkade till här ovan! Men ta inte mitt ord för det! Sök information själv också!

Till slut vill jag avsluta med ett citat från Paul McCartney: "If slaughterhouses had glass walls, everyone would be vegetarian." ("om alla slakthus hade glasväggar skulle alla vara vegetarianer")!

Anneli.

2 kommentarer:

tantista sa...

Jag tror det var Tolstoj som sa att så länge det finns slakthus kommer det att finnas krig...

Anneli Sjögren sa...

Och han har förmodligen rätt...! :-(