Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 6 maj 2014

Super-sommar?

Jag har planer... angående den här sommaren och min hälsa... Jag vill så mycket - men kommer jag att orka?
Just nu är jag så trött så det finns inte ord för det. Jag har mycket stress i mitt liv och det känns som hjulen bara snurrar fortare och fortare. Var är bromsen? Vart är jag på väg?

Den sista frågan kan jag svara på. Jag är på väg rakt mot en katastrof. Om jag inte gör något. NU. Men den näst sista frågan kvarstår: var är bromsen?

Just nu känns det som att jag inte kan bromsa, det är liksom bara att hålla i hatten och försöka stå kvar i allt. Men... vad KAN jag göra då? Ja, det är här mina planer kommer in!
Jag tror helt och fullt på att med "rätt" livsstil kan man komma väldigt långt! Vissa saker behöver jag mer av, andra mindre.
Det här behöver jag mer av:
*Näring, helst levande från Raw Food.
*Dricka mer vatten (jag är dålig på det...)
*Rörelse, helst utomhus i form av t ex promenader.
*Meditera mera.
*Sova mera.
*Skratta mera! (fast jag ÄR redan en glad skit!!)

Det här behöver jag mindre av:
*STRESS.
*Stillasittande (förutom när jag mediterar!).
*Kaffe och té (till förmån för vatten och nypressad juice).
*Gluten, soja, socker och mjölkprodukter!

Och jag har faktiskt redan smygstartat! :D Jag vet bara inte hur länge jag orkar vara "duktig"...! I stort sett allt jag gör måste jag "piska" mig till och det är rätt tröttande och dränerande det med - och för att inte tala om bidragande till stressen - så på sätt och vis kan man säga att jag är i ett "moment 22".

Tidigare idag skrev jag ett blogginlägg på min "gröna blogg" om att jag vill börja göra och dricka gröna juicer; klicka HÄR för att komma till det blogginlägget. Igår och idag har jag gjort riktigt goda juicer, så so far, so good!
Jag har även varit "duktig" och mediterat nästan varje dag sen förra tisdagen (alla dagar utom igår) och på 2 dagar har jag inte ätit något som innehåller vare sig socker, soja eller gluten. Så jag ÄR på väg!

Mjölkprodukter är nog det svåraste att vara utan... Té och kaffe utan mjölk är inte gott... jag har försökt med olika mjölkersättningar men tycker inte att det funkar... :-(
Men i min plan för sommaren ingår att plocka olika örter och göra örttéer, och mjölk i örtté är ingen hit kan jag säga! Och härom dagen gjorde jag "Vegansmör" så jag drar åtminstone ner på mängden mjölkprodukter..!

Idag har vi fått in ett nytt jobb på jobbet som ligger helt i linje med vad jag behöver! En kille här i Avesta behöver hjälp med sin hund och det kommer till största del att falla på min lott! Hjälpen kommer att bestå i att ta ut vovven (en jättefin Golden Retriever) på en 20 - 25 minuterspromenad ca 4 dagar i veckan, och för att ens kunna ta ut jycken så måste jag först gå 3 trappor upp och hämta henne, sen ner igen för själva promenaden och så upp igen för att lämna henne! Sen ska jag ner alla trapporna igen! Så motion och frisk luft kommer jag att få! :D
Allting ordnar sig en bit i taget, och hoppet är det sista som lämnar människan!

Det känns verkligen som att det här kan bli sommaren då allt vänder - Super-Sommaren!! Hoppas jag orkar...!

Anneli den hoppfulla.

Inga kommentarer: