Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 1 maj 2014

Middag för sju - disk från sju

Valborg igår...
Jag vet inte om ni har några traditioner att t ex gå ut och titta på eldar, ha fest och såna saker, men när jag bodde i Stockholm hade jag just en sån tradition. Fest för kompisarna, och ut och titta på nån eld i närheten. Alltid nyktert, alltid god mat och annat smaskens, alltid goda vänner och alltid massa bus och kul! Men när jag flyttade från Stockholm och hit upp till Dalarna så verkar det som att jag lämnade den traditionen kvar. Och i ärlighetens namn har jag inte direkt saknat den - kanske för att den traditionen hängde så tätt ihop med kompisarna, och de bodde ju kvar!

Sen jag flyttade från Stockholm har jag väl så där lite pliktskyldigast tagit med ungarna och gått och tittat på en eld, men kidsen var inte särskilt intresserade och jag var lika glad för det! Så på 20 år kan man inte direkt säga att jag firat Valborg. Tills igår! :D
Vädret här i Avesta var kallt och blött, men vi sju som hade samlats hade ingen som helst önskan eller intention att bege oss till någon Valborgsmässoeld - vi hade ju redan en alldeles egen eld i Da House! :D

Igår blev inga foton tagna (bilden på kaminen här ovan är taget vid ett annat tillfälle), men idag hade jag kameran med mig när jag gick ut till Da House för att diska och fixa efter vår framfart igår.

Om jag får säga det själv så är jag ganska duktig på att stapla disk så att mycket får plats i diskstället! Eller vad sägen ni?
Det är faktiskt min farmors gamla diskställ och jag älskar det! Trots att det inte är så stort sväljer det massor av disk - särskilt när det är jag som ställer i den! ;-)

När jag ändå hade kameran med mig så passade jag på att fota lite till! Jag tror faktiskt inte att jag har lagt upp några foton på köket i Da House förut, men här kommer det några:
Här ovan har vi samma plats som på kortet på den diskade disken, men taget längre ifrån.
Samma ställe fast från andra hållet!
Köksfönstret. Det var inte helt enkelt att fota fönstret p g a motljuset, så jag fick ställa mig så här lite på sidan om. Faktiskt står jag på typ samma ställe som jag stod när jag tog förra fotot, jag behövde bara vända mig lite åt höger!

Till sist kommer här en närbild av pelargonen jag fick igår och som ni också ser på bilden här ovan:
Ja, det var fotona jag hade att visa er idag.

Om vi hade det trevligt? Ja, jättetrevligt!! Alla tyckte att maten var god och gjorde heder åt anrättningarna!
Efter maten mediterade vi en stund och sen fikade vi och lekte med Tarotkort! En mycket trevlig och givande kväll med andra ord!
Det här gör vi om nästa år tycker jag! :D

Anneli.

2 kommentarer:

maya sa...

Hatar handdisk. Älskar min diskmaskin 😊

Anneli Sjögren sa...

Hej Maya! Kul att du tog dig tid att kommentera! :D
Nä, diska är väl inte det roligaste... Men med bra musik på hög volym går det rätt bra ändå! I Da House har jag ingen diskmaskin och i vårt boningshus finns visserligen en, men den funkar inte...! Men det är mest min man som diskar hemma så jag ska inte klaga! :D