Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 8 juli 2015

Regn och resväskor

Jösses vad det regnar här i Avesta idag! På övervåningen till vårt hus hör man hur regnet smattrar mot taket!
Men jag tycker att det är rätt mysigt med regn... bara det inte blir fööör mycket!

När jag var liten så tältade vi varje sommar och jag kan för mitt inre höra hur det lät när regnet smattrade mot tältet medan vi satt relativt torra därinne och spelade spel, pratade, skrattade, spelade gitarr och sjöng i väntan på att solen skulle titta fram igen! Det var tider det...! :o)

När min tvillingsyrra och jag åkte på läger i Holland när vi var 16 år (och när vi var 17...!) så hade vi varsin stor tung ryggsäck med allt vad vi behövde och jag minns hur axelremmarna tyngde ner axlarna, och hur ont man fick!

Nuförtiden har jag blivit alldeles för bekväm för att tälta på min semester, och en tung ryggsäck är inget jag längtar efter att kånka på... Nä, den tiden är förbi för mig!
Nu finns det ju lättviktsresväskor på hjul - och tack och lov för det!
Jag är lycklig ägare till två:
(Korten tog jag igår eftermiddags när solen hade torkat upp vår regnvåta gräsmatta).

Den lila resväskan var den jag hade med mig när jag åkte till Stockholm. Men den är egentligen lite för stor... (fast inte var det nåt problem att fylla den.... och det är väl det som är problemet...!! ;o) så när Janne kom för att hämta Adrian och mig förra torsdagen åkte vi till Kista Galleria innan vi fortsatte hem, och där hittade jag den svarta väskan som är i en mer lagom storlek.

Båda väskorna har hjul, men det är ändå skillnad på dem. Den lila väskan har två hjul:
Att det bara är två hjul innebär att man måste luta väskan mot sig för att kunna dra den. När jag åkte buss och tunnelbana mellan Lilla Y och Martin förra veckan så fick jag erfara hur tungt det trots allt var! Visst; det hade varit tyngre/värre att bära väskan, men att dra den var tungt nog!
Den nya, svarta resväskan kommer förhoppningsvis att bli mycket lättare att dra! Inte bara för att den är lite mindre utan för att den har  fyra hjul!
Med fyra hjul istället för två kan man välja hur man vill dra den; man kan luta den på samma sätt som man gör med "tvåhjulingen", men man kan också dra/putta den på alla fyra hjulen och det kräver inte lika mycket kraft (och gör inte lika ont i händerna...)! När den är tom räcker det med ett pekfinger för att rulla den!

Nu har jag inte hunnit testa den med packning än, men jag misstänker att det kommer bli mycket lättare att rulla iväg med den svarta resväskan jämfört med den lila.
Hoppas jag får tillfälle att prova inom snar framtid! :o)

Anneli.

Inga kommentarer: