Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 14 mars 2016

Fjollträsk t.o.r

Nu är jag tillbaka efter 3 dygn i Fjollträsk! Jag har varit helt utan internet och dator, och nästan helt utan TV under den tiden! Men precis lagom till Melodifestivalen i lördags fick syrran och jag låna en liten TV så att vi kunde se när Frans vann med sin låt "If I were sorry". Ja, vi såg förstås hela showen..! :o)

Men jag tar det i kronologisk ordning:
I förra blogginlägget (i onsdags) skrev jag ju och visade den första blå bambudisktrasan jag stickat, och som då var nånstans mellan halvfärdig och färdig. Senare på kvällen var jag på "stickcafé-minglet" och medan jag var där så stickade jag den färdig.
Här ovan är några av våra "alster" som vi ställde ut. Längst fram ligger mina disktrasor, och min halsduk hänger i bokhyllan som ni ser.

När jag kom hem efter minglet så fäste jag alla trådarna i min blå disktrasa så att den blev helt klar. Jag hade nämligen lite bråttom att få den färdig eftersom jag tänkte ge den till min kära tvillingsyster Rosali i inflyttningspresent! Och så här såg den ut precis innan jag packade ner den i min resväska:
På tåget ner till Stockholm började jag sticka på en ny, likadan disktrasa, och när jag hade kommit fram till Rosalis lägenhet så visade jag den för henne. "Åh va snygg" utbrast hon. "Den skulle ju passa perfekt i mitt kök - det är ju precis de färger jag har här"! "Vilken tur då" sa jag, "att jag redan har stickat en till dig"! Och så tog jag fram den färdiga, blå disktrasan och gav henne.
Och tänk! Jag tyckte den gjorde sig väldigt bra där i syrrans lilla kök! :o)
Behöver jag säga att hon blev jätteglad? För det blev hon! Den gamla disktrasan hon hade degraderades genast till en golvtrasa! :o)

Sen under de här dagarna så hjälpte jag syrran att packa upp kartonger, hänga upp tavlor och ge allmänna råd om hur hon kunde möblera på bästa sätt. Att komma från en stor villa till en liten (med betoning på liten) lägenhet är INTE lätt kan jag tala om! Det blev hård utrensning bland alla grejerna, och "pussel-läggning" med det som var kvar! Rosalis ena dotter kom och hjälpte oss ett tag, och när vi skulle skjutsa hem henne slank vi in på en Indisk restaurang och åt lite välbehövlig middag:
Mmmmm..... Palak Paneer! Såååå himla gott! Och sen åkte vi tillbaka hem till Rosali och fortsatte med att få ordning på lägenheten!

Som ni förstår så får man inte ordning på en lägenhet på bara 3 dagar, men det var dags för mig att åka hem igår, så nu får syrran klara sig utan mig! Men det går nog bra - hon får säkert mer hjälp av sina barn om hon ber om det!

Om en stund ska jag åka in på stickcaféet igen. Det kanske är näst sista gången!! Vår cirkelledare kan inte fortsätta mer än denna och en gång till, så om vi inte får tag på en ny cirkelledare så blir det inget mer än så! :o( Åtminstone inte förrän till hösten...! Så det är bäst att passa på! Så... Over and out för denna gång!

Anneli.

Inga kommentarer: