Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 8 juli 2010

Avesta lasarett in the morning sun

Nu på morgonen har jag varit på Avesta lasarett för hjärt-eko igen. Det är ganska så precis 5 månader sen jag gjorde samma undersökning för första gången och jag fick veta att jag har hjärtsvikt och att den högra hjärtkammaren är något förstorad.
Sen dess har (som jag upplever det själv) hjärtat blivit sämre och sämre, med tätare hjärtklappningar och ibland t o m ont i hjärtat.
När jag säger tätare menar jag egentligen hela tiden, vilket bekräftades av läkaren idag! Men på den positiva sidan är ändå att hjärtat verkar inte ha blivit ytterligare förstorat, vilket jag var rädd för med tanke på hur jobbiga hjärtklappnngar jag har.
Efter läkarundersökningen gick jag direkt till Apoteket och tog ut medicinen läkaren skrev ut. Emconcor heter den, och alldeles nyss tog jag min första dos: ½ tablett.

Det är faktiskt första gången i hela mitt liv som jag äter vanlig medicin! Fram tills nu har jag klarat mig med Homeopatmedel och Natur-/örtmedicin! (Förutom att jag tvingats äta antibiotica 2 ggr och smärtstillande efter mina två operationer.) Men efter att ha plöjt igenom hela bipacksedeln (som var som värsta skräckfimen att läsa!!) kändes det inget kul att behöva äta medicinen...! Men som det är just nu så har jag inte så mycket att välja på...! *Suck*
Men parallelt med Emconcor kommer jag att fortsätta med Homeopatmedicinen och hoppas på att när hjärtat får lite "semester" från hjärtklappningarna så kan det reparera sig själv så att jag inte behöver medicinera för hjärtat hela livet!

Läste faktiskt i en hälsotidning att under förutsättning att kroppen kontinuerligt får all den näring den behöver så är den självläkande!! Det tror jag på!
Det är därför det är så viktigt att vi gör vad vi kan för att leva så sunt som det bara går! Men mer om det i ett annat blogginlägg!
Nu ska jag laga lunch - barnen är hungriga!

Vill DU göra denna resa med mig - inte bara genom att läsa om mig här på bloggen, utan att påbörja din egen resa mot bättre hälsa och ekonomi - så tveka inte att höra av dig till mig!!
Det är tillsammans vi skapar och når våra mål!!
Välkommen i teamet!!

Anneli.

5 kommentarer:

urbanista sa...

Det här blir bra skall du se - men det där med "parallellt" är dålig forskning om urbanistan får säga sitt:) Då vet du ju inte vad som är vad.

Biverkningslistor är rena skräckfilmer ja - regisserade av FASSbinder ha ha ha, get it-get it-get it? MEN kom ihåg att de är skyldiga att lista även väldigt sällan förekommande biverkningar, och kom framförallt ihåg att alla "piller" som har en verkan har en biverkan - enda skillnaden är om biznisen är reglerad eller ej på ett sådant sätt att producenten är skyldig att kartlägga och redovisa biverkningarna...

Jag såg en cartoon där doktorn sa till patienten "Du skulle ha kommit innan du blev sjuk" - och det är nog så man skall tänka - ta hand om hälsan så att man - om man har tur - slipper ta hand om sjukdomen. För tur och genetik kommer också in i bilden. Jag tror det är viktigt att man inte skuldbelägger sig själv när hälsan fallerar. (Och nu menade jag inte att du hade gjort det - jag bara filosoferar i största allmänhet:)

Vad härligt att det såg likadant ut och inga försämringar - nu kan du njuta av Avesta in the afternoon sun!

Anneli sa...

Hej urbanista!
Tack för din kommentar!
Jo, jag vet att forskningen har mycket övrigt att önska vad gäller att blanda naturligt med skolmedicin! Men jag tänker så här: Ingen läkare i världen kan ta ansvar för min hälsa - det kan bara jag!! Och med den kunskap och erfarenhet som jag har så tar jag risken att blanda, för jag ser den risken som väldigt liten i detta fall. Sen att man efteråt inte kan säga exakt vad som hjälpte... ja, så får det vara!! Jag måste ju göra det som jag tror blir bäst för mig, och jag orkar inte med den här hjärtklappningen längre!

FASSbinder ha ha ha, I did get it!! :D

Tur och genetik i all ära... Men om man t ex röker som en borstbindare och sen blir förvånad när man får kol eller lungcancer så kan man nog inte skylla på varken det ena eller det andra...! Having said that, så är min övertygelse att ALLA gör så gott de kan vid varje givet tillfälle och ur det perspektivet ska man absolut inte skuldbelägga vara sig sig själv eller någon annan!
Dessutom är vi ju så FETLURADE av "etablissemanget" och vem ska man lita på - hur ska man veta??? Var och en av oss måste göra egna val! (Och nu menar jag inte det här speciellt till dig - jag bara filosoferar i största allmänhet ;-) (Ha, ha... F'låt!! Jag kunde inte låta bli!! :-)

sara - mamma till wilda sa...

Jag är inte så dum som jag ser ut hihi

Hjärtsvikt? Det låter inte bra. Är det något du får leva med resten av livet?

Anneli sa...

Hej Sara! Tack för kommentaren!
Jag har skrivit en kommentar på din blogg och svarat på din fråga där, men jag skriver här också ifall nån skulle vara intresserad av svaret!
Jo, för de flesta tror jag nog att hjärtsvikten är livslång. Men i och med att jag även attackerar problemet från flera håll - med homeopatmedicin och naturmedel menar jag då - så hoppas jag att kunna komma tillrätta med det och bli frisk igen! Sen så tror jag verkligen på det här med att om bara kroppen får all näring den behöver så är den självläkande! Det plus att det är viktigt att skratta och ha roligt!! :D

serkan balci sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.