Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 25 juli 2010

Inspiration!

Efter att ha läst senaste inlägget på Healthy Wealthy Wellness-blogg (Healthy Wealthy Wellness.wordpress.com) kände även jag mig inspirerad att skriva om Hälsa och Personligt Ansvar.
De flesta av oss litar på vad våran läkare säger och litar på att medicinen vi får ska vara effektiv och något-så-när ofarlig för oss.
Vi litar på att "expertisen" och etablissemanget vet vad de pratar om när de ger oss kostråd och rekommenderar produkter.
Utöver det så ser vi massor med reklam för blöjor, smink, margarin, chips och annat - och utan att reflektera allt för mycket så utgår de flesta av oss från att "om det var så skadligt som vissa "hälsofanatiker" påstår, så skulle de väl inte få göra reklam för det?? Eller..."???
I hate to break it to you, men: VI ÄR FETLURADE!! Vi lever i en värld som styrs av marknadskrafterna och allt är uppbyggt på tillväxt genom konsumtion! Det handlar alltså om PENGAR! Vi kan inte per automatik lita på någon (kanske inte ens mig!! Ta reda på fakta själv!)!! Jag är hemskt ledsen, men det är dagens sanning!!

Vad kan då den "lilla människan" göra??
Till att börja med inse att det jag skrivit här ovan är sant! Nästa steg blir att sluta avfärda obekväma åsikter som struntprat för att vi inte orkar sätta oss in i vad det finns för olika fakta i ämnet. Sen är en stor dos av kritiskt tänkande bra att ha!

Hälsa är det viktigaste vi har! Tyvärr inser man inte det förrän sjukdomarna börjar komma...!
Vår kära jord mår inte så bra p g a alla föroreningar och utarmning av våra jordar som producerar vår mat. Vi utsätts för osynlig - men skadlig - strålning som det inte går att värja sig ifrån. Hur ska då vi som lever på och av denna jord kunna hålla oss friska?
Att se till att få i sig så högkvalitativ näring som bara går är en bra start! Välj ekologiskt, naturlig, oprocessad mat framför halvfabrikat, konstgjorda margariner och mat som innehåller konserveringsmedel, smakförstärkare, konsistensgivare mm. Strunta i chips och godis - det finns såå mycket smaskens man kan göra själv av schyssta råvaror! Ta din hälsa på allvar! Du har bara en kropp - var rädd om den!

Och för alla er som undrar: Nej, tyvärr orkar/klarar jag inte att till fullo leva som jag lär! Jag gör mitt bästa - men visst gör/äter även jag sånt som jag vet att jag borde låta bli! Bl a för att ekonomin inte alltid tillåter att jag köper de bättre alternativen...! :-(

Av bl a ovanstående anledningar väljer jag att äta Kyänis produkter och det har ju också gett resultat som jag har skrivit lite om här på bloggen, och också kommer att återkomma till lite senare!

VILKA VAL GÖR DU??

Vill DU göra denna resa med mig - inte bara genom att läsa om mig här på bloggen, utan att påbörja din egen resa mot bättre hälsa och ekonomi - så tveka inte att höra av dig till mig!!
Det är tillsammans vi skapar och når våra mål!!
Välkommen i teamet!!

Anneli.

11 kommentarer:

hallonmuffin sa...

Tack för cred på min blogg Annelie! Jag ska fortsätta läsa din blogg och önskar dig lycka till med dina mål! Och det är så härligt när man inspireras av varandra! KRAM

urbanista sa...

Och transfetter! Värsta sk1ten av dem alla, pardon my French. Och det allra allra värsta av allt är att producenterna inte ens behöver uppge att det finns transfetter i maten.

Bra att veta I: Transfetter på engelska är 'hydrogenated fats'.

Bra att veta II: Många tror att om det står "vegetabiliskt fett" så är det lugnt, för allt som är vegetabiliskt måste väl vara snällt, right? Feeeel! Just vegetabiliskt fett lånar sig alldeles särskilt väl till "transfettifiering".

Bra att veta III: 'Delvis härdat fett' är ännu mer hälsovådligt än 'härdat fett' - ja det låter som om jag läst tidningen uppochner men det är faktiskt så.

Men vad hjälper alla dessa "bra att veta" när producenterna ändå får lov att göra som dom vill... I Danmark störtdök hjärt- och kärlsjukdomskurvan när man begränsade procentsatsen transfetter till max 1% - men vårt Livsmedelverk är inte imponerat.

Och inte imponerande. Jag vet inte hur det är nu men för några år sedan var det 1 enda snubbe som höll i transfettbesluten - för ett helt folk. Jag hörde honom på radio i en utfrågning och han var som det där gamla boxarskämtet ni vet, man frågade ett antal boxare om de ansåg att boxning var farligt. 3% sa ja. 4% sa nej. 93% förstod inte frågan... och samma intryck fick jag av honom - Livsmedelsverkets Transfettman=:0 Det är såå skrämmande.

Anneli Sjögren sa...

hallonmuffin: Tack själv!! Ja, det är väl helt perfekt när vi inspirerar varandra!! Och kolla vad som hände: Vi fick lite fart på urbanista också, så att vi fick ytterligare viktig information på pränt!!
TACK urbanista!! Självklart har du helt rätt!! Tänkte inte på det när jag skrev mitt inlägg.
Jag gillar din boxningsparallell!! Men jättehemskt att den där gubben var så blåst!!
Nä, vi som har nåt mellan öronen får hjälpas åt att upplysa folk!!

Lesly Valencia sa...

Hej Anneli tack för din kommentar. vilken fin blogg du har :) jätte roligt att följa. Ja det blev ett väldigt fint armband idag också med mockatråd :) den bilden är från gårdagens ;)


Hade så bra! KRAM

Lesly Valencia sa...

Hej såg din andra kommentar nu :) Ja jag förstod vad du menade, jag har också testat att göra så med klämmor :) om det funkar för dig så tycker jag att du ska fortsätta med det :)

Artemis sa...

Jag kan bara säga så här: Väl skrivet och jag håller helt med dig!!

Anneli Sjögren sa...

Tack Artemis! Det värmer att du säger det!!
Lesly: Var får du tag på mockatråd nånstans??

Maria sa...

Hej Anneli! Jag tror huvud- och nackvärken beror på att jag sovit med fläkt under de varma nätterna... inte särskilt smart, känner av en begynnande förkylning nu. Hoppas på att det snabbt går över :)

Nej precis, det spelar ju ingen roll vad andra tycker, men det är lättare sagt än gjort att man ska sluta bry sig. Men det är nog något man ständigt får påminna sig om och lära sig om och om igen. Precis som att ta ansvar för sitt liv som du skrivit om. Håller med helt och fullt. Det är så lätt att skylla på allt och alla, istället för att gå till sig själv och hitta svaren där de faktiskt finns. Man vill gärna ha svaren av någon annan, nån som är "expert", men den enda experten i ens liv är ju en själv.

Kram Maria

Anneli Sjögren sa...

Väl talat, Maria!! Vi behöver alla ta på oss "expertrollen" för våra egna liv! Kombinerat med information från olika håll!

Jag har också sovit med en fläkt på under de varma nätterna. Jag vet inte hur din fläkt var placerad, men jag har fläkten ca i meter från min fotända så det inte blåser direkt på mitt huvud. Dessutom har jag bara på lägsta hastigheten (av 3) och det har varit perfekt! Lagom sval vind och inga negativa biverkningar!

Marina sa...

Håller med! Det finns så mycket skit i fabriksproducerad mat, så det gäller att hålla koll på det man köper.

Anneli Sjögren sa...

Hej Marina!! Kul att du också hittade hit och att du kommenterade!!
Ja, att läsa innehållsdeklarationen på det man tänkt köpa är ett MÅSTE!!