Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 15 mars 2014

46 koppar

Idag har jag varit ute i Da House för att ta reda på hur många koppar och muggar jag har där egentligen. Jag har aldrig räknat dem förut, men eftersom jag har fått en förfrågan - eller rättare sagt två - så tog jag tag i det idag.
Sammanlagt hade jag 46 koppar och muggar i olika storlekar, färger och former.
Jag börjar med alla stora muggar. De är närmare bestämt 14 till antalet. Den lila koppen är min, den gröna bredvid är Kattas och den limegröna bakom Kattas kopp är Nettans!
Gu' nåde den som tar någon av våra koppar!! :P
Här har vi de mer "normala" muggarna, och då menar jag i storlek. De är 17 stycken. Koppen längst fram i mitten var min pappas. Den fick han när han pratade - eller om det möjligtvis var tävlade - i Radio Dalarna. Han ringde in till Radio Dalarna lite då och då och kom till och med med i ett program som hette "Musik för mig - kanske för dig" där det var han som fick bestämma musiken! :D
Alla utom två av de här kaffekopparna har tillhört min farmor! Och de två som inte tillhört min farmor är de två till vänster. Den (f.d) gula glaskoppen var min pappas "frukostkopp" som jag minns från min barndoms söndagsmornar, men den helt transparenta glaskoppen har jag faktiskt ingen aning var den kommer ifrån!
De här kopparna används väldigt sällan, men jag har faktiskt ett par bekanta som gärna vill dricka sitt kaffe i små tunna kaffekoppar, och då plockar jag fram någon av dessa!
Den här bålskålen med tillhörande koppar (8 st) från serien "Fleur" fick jag ärva efter min mamma eftersom jag redan har tallrikar, skålar, dricksglas och ännu mera koppar från den serien (för 12 personer)!
Ja, det var alla koppar och muggar som jag har ute i Da House! Hur många jag har här inne i bostadshuset har jag ingen aning om, och inte orkar jag plocka fram dem heller!! Kanske nån gång i framtiden, men inte nu! Men det är säkert nånstans runt 50 stycken om jag försöker mig på en snabb överslagsräkning ur minnet!

Nu ska jag ut i köket och laga mat till Adrian och mig! (Janne vill inte ha det jag ska laga så han fixar sin egen mat!) Ha en bra lördagskväll y'all!

Anneli.

Inga kommentarer: