Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 8 mars 2014

Synbart synfel...

I torsdagens blogginlägg hintade jag ju om att det egentligen var något annat jag hade tänkt skriva om än det som till sist blev publicerat. Nu tänker jag berätta vad det var:
Jag har ju tidigare skrivit om att jag varit på synundersökning för att jag behöver glasögon och att optikern remitterade mig till Avesta lasarett för vidare utredning. I onsdags var det äntligen dags för den där ögonkontrollen!

Det är inga stora fel på mina ögon, utan snarare flera "små" fel, vilket gör det ganska komplicerat...
Iallafall; hon som kollade mina ögon med de här speciella syntesten som de inte gör hos optikern såg direkt jag kom in till henne vad som var problemet - eller ett av problemen rättare sagt! Och när hon gjorde de där testerna fick hon bekräftat det hon direkt hade sett hos mig.
Jag håller ofta mitt huvud lite snett och aningens tillbakalutat (och det var det hon såg) och det gör jag tydligen för att kompensera att jag egentligen är lite skelögd (och kort - jag måste ju se upp till nästan alla människor... :P )! Genom att hålla huvudet så som jag gör kan jag hålla båda ögonen synkroniserade så skelningen inte syns, och på det sättet optimera synen. MEN... det kan vara orsaken till att jag har så förbålt ont i nacken sa hon, plus att jag hela tiden anstränger och spänner ögonen vilket är väldigt tröttande! Inte undra på att jag inte orkar läsa och är så trött!!

Alternativen är enligt ögonspecialisten två:
1. Något som heter "prismaglasögon" där glasen är tjockare ut åt kanterna - speciellt åt det håll där problemet sitter. Men i mitt fall skulle glasen behöva vara så tjocka att det inte skulle vara varken praktiskt eller snyggt.
2. Operation. En ganska enkel operation sa hon och skrev en remiss till en ögonkirurg i Falun.

Men en operation.... vet inte om jag är så speciellt sugen på det... Men vad finns det för val? Finns det några andra val?
Jag frågade om det inte går att träna upp ögonen - det är ju trots allt musklerna i ögonen som ställer till det och muskler går ju att träna! Men svaret blev Nej, det går inte att träna upp de musklerna och då förstås inte heller synen sa hon.
Hmmmm.....! Jag vet inte om jag tror på det där... jag har nämligen fått låna en bok av en kompis som har tränat upp synen med hjälp av övningarna i den boken!
Jag har inte börjat läsa boken än - bara bläddrat lite i den och läst inledningen, och problemet är just att jag inte orkar läsa...! Men jag har en plan: Nu har jag ju varit till två olika optiker och en ögonspecialist och tack vare det så har jag ju tre dokument på hur min syn är nu. Lite i taget ska jag läsa det viktigaste i boken och sen göra övningarna och när jag känner att jag faktiskt ser bättre (eller t o m perfekt!! Hoppet är ju det sista som lämnar människan..!) så går jag iväg och gör en synundersökning igen för att få svart på vitt vad som har hänt! Operation känns som det sista alternativet - jag vill i alla fall testa detta först!

Vad tror ni? Har nån av er som läser det här tränat upp ögonen/synen med hjälp av detta eller liknande program? Skriv och berätta i så fall!

Jag kommer naturligtvis att uppdatera er på hur det går för mig! Stayed tuned!! :P

Anneli.

2 kommentarer:

Malin lernebo sa...

Har skelat hela mitt liv. Har inte velat operera det, eller en gång funderade jag på det men det blev inte så. Jag klarar mig okej ändå med skelningen. Men värst när jag är trött. Spännande att höra sen om du kunnat träna upp ögonen! :)

Anneli Sjögren sa...

Hej Malin och tack för kommentaren!
Ja, det ska bli spännande att se vad den här ögonträningen kan göra! Jag har inte kommit igång än, utan försöker läsa lite i boken först! Men kommer man bara in i det så hoppas jag att det kommer att funka!! :D Jag kommer att skriva här på bloggen hur det går! :D