Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 23 mars 2014

Nästan som en riktig mamma

I min familj har vi ett internskämt om mig: att jag är nästan som en riktig mamma!
Alltså... på grund av att jag är så förbålt morgontrött (och tillika kvällspigg) så äter jag aldrig frukost med mina barn och oftast ser jag dem inte förrän de kommer hem från skolan eller jag kommer hem från jobbet - vilket som nu inträffar först. Så har det varit i 20 år nu. (Numera är det ju bara ett barn som bor hemma...) Janne är dessutom hemmapappa, och på grund av min kroniska trötthet har det blivit han som mer och mer sköter hem och hushåll. Min roll i den här familjen är förutom att jobba och dra in lite pengar, mer som en traditionell 50- 60-tals-man: jag jobbar, kommer hem och sen gör jag inte så mycket mer... Jo, jag lagar min egen mat (och ibland till Adrian) och jag sköter alla krukväxter! Nån gång ibland sätter jag på en maskin med tvätt och jag diskar lite då och då. That's about it faktiskt!

Men idag har jag varit i köket nästan hela dagen. Jag har bakat två sorters bröd (båda glutenfria, LCHF-bröd. Recepten hittar du HÄR och HÄR.)
Formbrödet bakade jag i den nya silikonformen som jag köpte på IKEA igår!
Och så här ser den ut på undersidan:
Fint men rätt onödigt tycker jag då man ändå inte ser undersidan...!
Nu ligger både formbrödet och tékakorna i frysen - formbrödet skuret i skivor så det är lätt att ta fram så många man vill ha och tina upp i brödrosten! :-)

Jag har även experimenterat med att göra LCHF-våfflor baserat på det HÄR receptet, och båda varianterna jag gjorde (först till mellis och sen till efterrätt efter middan) blev goda till smaken - men svampiga i konsistensen... Jag vet inte hur - eller ens OM - det går att få frasiga våfflor utan vetemjöl eller annan stärkelse..! :-(

I alla fall... När jag nu hade stått där i köket och bakat bröd och gräddat (och ätit) första omgången våfflor så lagade jag mat till Adrian och mig utan att Adrian visste nåt, och precis en minut innan maten var klar hörde jag hur han frågade sin pappa om han hade börjat laga nån middag till honom. Perfekt timing! :P Jag dukade snabbt och sen ropade jag till Adrian att han skulle komma och äta.

När Adrian och jag satt och åt kom Janne ut i köket för att laga sin mat och jag sa "idag har jag varit nästan som en riktig mamma"! Då sa Adrian "pappa är som en riktig mamma"! Haha!! Ja, så är det nog i vår lilla familj! :D Vi skulle nog platsa i TV-programmet "familjen annorlunda"! :P

Efter allt ståhej i köket ska jag nu ta mig en välförtjänt kväll i soffan framför datorn. Imorgon är det måndag igen vilket innebär att jag ska åka till jobbet, så nu är sista chansen att vila upp sig lite inför arbetsveckan!

En trevlig vecka önskar jag er alla!

Anneli.

Inga kommentarer: