Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 13 januari 2016

Elda, sticka, måla...

Om en liten stund ska jag gå ut till Da House och elda. Det är rätt kallt ute idag (ca -12 just nu), och det ska bli kallare; ner till ca -19 grader inatt. Luftvärmepumpen jag har i Da House slutar fungera när det blir kallare än -16 - -17 grader... när man behöver den som bäst alltså! Så då är det bara att pallra sig ut och sätta en ordentlig brasa! Jag har ju visserligen element där också, men att bara värma med dem blir svindyrt och det finns roligare saker att lägga pengarna på tycker jag! Garn till exempel! ;o)
Nu har jag stickat 3 stycken disktrasor som ni ser! Den första med slätstickning och de andra två med bara räta. Och så har alla tre en virkad kant också.
När jag hade stickat klart den första (till vänster i bild) så tyckte jag att den var för stor och därför gjorde jag de andra två lite mindre. Men nu när jag ser dem så här tillsammans så tycker jag att storleken kanske borde vara nånstans mittemellan dem... Till den stora minns jag inte hur många maskor jag la upp, men till de små la jag upp 41 maskor på stickor nr 3. Hmmm... Det får bli några maskor till på nästa!
Men innan jag kan börja på nåt nytt så måste jag nysta upp ännu en av härvorna med bambugarn, för det som är kvar av det första garnet räcker inte till en hel disktrasa.

Men innan jag gör det så tänkte jag faktiskt passa på att måla lite i min vuxenmålarbok när jag ändå är ute och eldar i Da House! Det är jättelänge sen jag målade nåt - stickningen har liksom tagit över som "terapiform" i mitt liv... Bilden som jag målade på sist jag målade, vilket var den 9 december(!) (men jag påbörjade den redan den 21 oktober), är inte ens halvfärdig...! Så här såg - och ser - den ut just nu:
Jag blev lite trött på alla snäckorna - det blev liksom för mycket samma, samma... men jag vill att en bild ska bli klar innan börjar på nån ny, så det är bara att fortsätta! Målar jag lite i taget så blir den ju klar till sist! :o) Så... Det är precis vad jag tänker göra nu! Och elda! Och koka mig en kopp kaffe! Och spela nån bra musik! Och bara få vara helt ensam och ifred en stund!! Aaaaaah....! ♥

Anneli.

Inga kommentarer: