Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 4 januari 2016

Två utmaningar!

Igår försökte jag sticka lite med nya bambugarnet, och tänkte att jag skulle sticka slätstickning. Det var bara ett problem... jag kunde för mitt liv inte minnas hur man stickar aviga! Halsduken jag gjorde var ju bara stickade med räta maskor.
Jag ringde min kära tvillingsyrra Rosali för att fråga hur man gör och hon förklarade efter konstens alla regler. Jag trodde att jag förstått, men när jag fattade stickorna och försökte så bara gick det inte! Gaaaahhhhh! Det lät ju så lätt på telefonen!! Nåja, hellre brödlös än rådlös; jag googlade och hittade en bra instruktionsvideo, och se! DÅ fick jag till det!

Jag teststickade lite bara för att se hur det kommer att se ut och sen repade jag upp alltihop, och nu ska jag börja sticka "på riktigt" tänkte jag! Hjälp! Det blir en utmaning att försöka komma ihåg att sticka aviga vartannat varv... Då måste jag ju tänka!! ;o)

Och som av en händelse börjar Stickcaféet ikväll igen, och jag ska träffa min språkkompis och alla de andra där! Jag har "tjuvstartat" lite genom att lägga upp maskorna:
Som ni ser så har jag garn, sax och virknålar i en skål, och det är riktigt smart kan jag berätta! Skålen - en keramikskål som jag fått ett blomsterarrangemang i i en gång i tiden - gör att garnnystanet inte rullar iväg nånstans även om jag råkar dra lite häftig i garnet! Smart va!?! :o)

Apropå språkkompisar: Om någon av er är intresserad av att bli språkkompis; hör av er till era kommuner och fråga om de har behov av fler såna eller kan starta upp en sån verksamhet! Det behövs garanterat fler enligt vad jag har hört!

Nu ska jag göra mig i ordning och åka in till stan! Det ska bli kul att träffa alla igen efter helgerna som varit, och speciellt ska det bli roligt att träffa min språkkompis! :o) Och sticka förstås! Och fika...! Men där kommer utmaning nr 2: Jag har ju bestämt mig för att utesluta vitt socker och gluten från och med nyår, och hittills har det gått bra! Men... då har jag ju inte fikat med andra, och på ett ställe där det finns ett stort kakfat...! Men det ska nog gå bra! När jag har bestämt mig har jag bestämt mig! :o)

Men nu måste jag dra!! Morsning och good bye för idag!

Anneli.

Inga kommentarer: