Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 11 januari 2016

Nu blommar det i Nyhyttan!

Som jag skrev i förra blogginlägget så blir det ingen julgransplundring här på onsdag! För vem kan kasta ut en gran som visserligen är rätt ful... men LEVER!?! Inte jag iallafall!
Jag berättade ju att vår julgran har knoppar, och idag har de första "slagit ut"! Så nu har vi granskott i granen! :o)
Min pappa (som var konditor, bagare och kock) brukade gå ut i skogen och plocka granskott på våren för att baka granskottslimpor, men jag har ju slutat äta bröd sen nyår så de här får sitta kvar! :o)
Ni som äter bröd kanske vill ha receptet? Ok! Här kommer det:

HASSES GRANSKOTTSLIMPA
1 l vatten
2 dl granskott
1 hg jäst
2-3 tsk salt
50 g smör
13 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl

Gör så här:
Finhacka granskotten och koka upp dem i en del av vattnet. Häll i resten av vattnet och smöret och låt bli fingervarmt.
Rör ner jästen, saltet och mjölet och rör/knåda degen smidig. Låt jäsa 30 - 40 minuter under bakduk. Ta upp degen på bakbord, knåda igen och dela upp degen i 3 delar. Forma limpor och lägg i formar eller på plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter och grädda sen i 175 grader i ca 1 timme.
Låt svalna på galler under bakduk.
Går utmärkt att frysa - skiva gärna först!

Nu är det ju inte riktigt dags att baka dessa limpor eftersom det inte finns några granskott att plocka ute i naturen än, men kopiera receptet och ta fram det i vår igen!

Anneli.

Inga kommentarer: