Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 23 februari 2012

2 dagar på SIVA

Nu har jag varit på SIVA Prio i 2 dagar. Jag är INTE imponerad...!!
Med tanke på att "klientelet" som ska arbetsträna där nere kommer från långtidssjukskrivningar och utbrändhet så är miljön typ sämsta möjliga!
Lokalen är stor, kall, bullrig och med fruktansvärt jobbig belysning! Det är ingen miljö att rehabiliteras i!!
"Arbetsuppgifterna" passar endast de som gillar att handarbeta och har de fysiska förutsättningarna att klara av det - d v s inte jag!! Men det verkar vara det som erbjuds, så det är bara att gilla läget!(?)
Personligen tycker jag att det är slöseri med min tid och energi att vara där nere! Det enda jag gjorde idag var att stryka vit färg på ena sidan av en käpphäst och fylla i ett frågeformulär om mig själv och mina arbetserfarenheter...!!
Frågeformuläret ska bilda ett diskussionsunderlag till ett enskilt samtal med min coach där nere, vilket förmodligen kommer att bli på tisdag nästa vecka. Det ska verkligen bli spännande att se vad det kan ge!
Både AF och min coach pratar om att den här arbetsträningen ska bli bra för alla deltagare och att det ska anpassas till individen. Hmmm...!! Undrar just vilka förslag jag kommer att få som jag kan tycka ger mig något konstruktivt.... Jag har inte så stora förhoppningar där faktiskt...!!
MEN: Jag har ett eget konstuktivt förlag!! :D
Om jag ska få ut något av min tid på SIVA Prio OCH få min arbetsförmåga utredd så borde jag ju få göra såna arbetsuppgifter som det är meningen att jag ska göra när vi kommer igång med vårt Sociala företag, d v s kontorsuppgifter!!
Så på tisdag har jag för avsikt att föreslå att jag ska få jobba med sånt som jag behöver göra för vårt Sociala företag, t ex reklamgrejor, foldrar, flyers och offerter!
Vi får väl se hur det förslaget emottas!!!
Jag återkommer om det!! :D

Anneli.

9 kommentarer:

tantista sa...

Vilken bra idé det verkar vara det där SIVA. NOT!! Hoppas du får gehör för dina tankar... xxx

PS För mig funkar det fortfarande inte att kommentera om jag först förhandsgranskar. Jag har testat från en annan dator också(på internetcafé) och det var samma sak där. Kanske fler som har samma problem? Avstå från att förhandsgranska innan ni postar er kommentar så funkar det!

Anneli Sjögren sa...

Hallåj tantista!! :D
Bra att du skriver det där om kommenterandet!! Jag har ju testat att posta kommentarer utan att vara inloggad, och det har alltid funkat för mig...! Fattar inte vad det är som krånglar...!!
Men som du säger så får man skippa förhandsgranskningen och posta direkt.
Ja, det här med SIVA känns som slöseri med min tid, men vem vet vad som kan komma ur tiden där!?! Det blir nog bra, och om inte annat så blir man en erfarenhet rikare! :P KRAM!!

tantista sa...

Det kan nog ha med människors individuella inställningar att göra (vilka cookies man tillåter) men sånt är ju svårt att be folk att ändra på, eftersom det kan orsaka andra problem, istället.

Om du tror att det kan vara så att det är fler än jag som har problem så kanske du vill testa att lägga in en anvisning om det, på väl synlig plats i bloggen...

tantista sa...

...men nu upptäckte jag en sak! Jag har alltid brukat skriva in allting genast, dvs både min kommentar + namn och CAPTCHA-orden (orden i robotfällan)och sedan förhandsgranska och sedan posta. Och det har funkat. Men nu verkar dom ha ändrat, så att man måste skriva in CAPTCHA-orden när man befinner sig i förhandsgranskningen - INTE FÖRE. Vi skall se om det funkar nu igen... testing, testing...

tantista sa...

Jepp, då funkade det... Men tänk om det är fler som gör som jag har gjort :( Vad knasigt. Det är ju inte bra, hörni Blogger :(

Anneli Sjögren sa...

Ha ha ha..!! Du är rolig du tantista!! :D
Så det du kommit fram till är att man ska skriva sitt namn och själva kommentaren, sen förhandsgranska och skriva captchan och sen publicera - är det korrekt uppfattat?

tantista sa...

Ööööhh... tror det... måste testa...

tantista sa...

Japp. Man skriver alltså CAPTCHAn när man befinner sig i förhandsgranskningsläge. Inte förr.

Anneli Sjögren sa...

OK!! Då vet vi det!!! :D
KRAM!!!