Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 17 februari 2012

SIVA Prio in the morning sun...

Vilket underbart väder vi har haft idag!! Solen bara vräkte ner när jag parkerade bilen utanför byggnaden där SIVA Prio håller till!! :D
Kallt var det - både ute och inne i byggnaden!! Brrr...!! Men jag hade min thermos med varmt, gott té med mig och det var verkligen bra!! Smuttade lite då och då och höll mig någotsånär varm tack vare det! :D

Vi = ett 10-tal arbetslösa Avestabor som ska arbetsträna och utredas där, fick varsin individuell plan för vår tid hos SIVA. Jag ska vara där 2 dagar i veckan i 2 timmar till att börja med. Tisdagar och torsdagar. På onsdagar ska jag som vanligt ha möte med gänget i vårt Sociala företag, och det kommer nog att behöva vikas fler dagar till det framöver som det verkar.

Tyvärr är arbetsuppgifterna som ska göras på SIVA ingenting för mig...! Vi ska få sy, sticka och virka, laga/tillverka/måla/fräscha till leksaker åt kommunens förskolor och städa....!
Jippi.... not!!!
Handarbete är ingenting för mig - har aldrig gillat det och det är för pilligt för mina stackars fingrar p g a artrosen! Det mesta arbete som inbegriper händer och framför allt tummar är sånt som jag behöver vara restriktiv med...! Men vi får se hur det går!! Provar man inte får man aldrig veta!!

Nu ska jag ut på facebook en stund och sedan komma isäng i dräglig tid!! Det är i alla fall planen!! :P
Ha det!!

Anneli.

2 kommentarer:

Vera sa...

Jag tycker de ifrågasätter er kompetens? Sticka och virka kan ni väl göra hemma - om nu inte någon vill göra det givetvis? Varför inte använd er kompetens som ni alla har och gör något som sätter igång er fantasi och skaparglädje? Nä, istället ska vi sätta människor på monotona arbeten där de nästan kvävs ihjäl, och som inte ökar lusten. Det är som de sätter alla "människor med handikapp" på monotona och tråkiga arbeten som ingen annan vill göra och som inte höjer deras kreativitet nämnvärt. Nä, vi ska döda den istället - det är lika bra. Kreativitet är skit - jobb ska vara TRÅKIGT!

Anneli Sjögren sa...

And then some!!
Ja, det är inte klokt!! Och om jag nu lyckas virka en grytlapp... vad i hela friden säger det om min arbetsförmåga???
Men jag ska prata med dem och höra mig för om jag inte kan få göra sånt som det är meningen att jag ska göra i vårt Sociala företag - då gör jag ju både nytta OCH ser hur mycket jag orkar jobba!!!
Men, nä visst nä... Vi skulle ju ha tråkigt....! :P