Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 10 februari 2012

Har vi verkligen alltid ett val?

Jag berättade ju igår om att jag varit på Arbetsförmedlingen och att jag nu ska bli inskriven i Jobb- & Utvecklingsgarantin.
Vad jag inte berättade var att jag fick skriva på ett papper där det bl a stod att "jag väljer att börja på SIVA Prio".
Jag ville protestera högljutt!!! Hela mitt väsen ville protestera högljutt!! Jag har ta mig tusan inte VALT att vara nere på SIVA Prio!!!

Det sägs ju att vi alltid har ett val, men stämmer det??
Om jag hade sagt Nej till SIVA så hade jag inte fått nån ersättning; man FÅR helt enkelt inte säga Nej till det AF hänvisar en till!
Eller får och får.... Säger man Nej så får man ju ta konsekvenserna, d v s ingen mer ersättning - inte en spänn!
Så visst har jag ett val!! Det är bara det att väljer jag att säga Nej så väljer jag också att inte ha nån försörjning...!! Yey.. Jippi... NOT!!!

Så; Ja! Vi har alltid ett val! Ibland mellan pest och kolera, men visst har vi alltid ett val!
Många gånger är det man har att välja på en så dålig idé att det enda vettiga är att gå med på det minst dåliga...!

Nu ska ni få höra en sanning om mig: Jag avskyr att känna mig tvingad!! AVSKYR!!! Jag är ALLERGISK mot tvång!!! Jag TROR inte på tvång!!!
Men, having said that så är det nu trots allt så att jag väljer (hmmmm.....) att från och med den 17/2 vara nere på SIVA, och då kan jag ju lika gärna göra det bästa av det - eller hur!?!
Jag menar, det blir ju inte bättre av att jag sitter och surar och förbannar de som har bestämt över mitt huvud vad jag ska göra!
Dessutom så har jag ju bestämt mig för att vara GLAD - att välja glädjen!!
Och dessutom 2; så tror jag ju att allting har en mening och att det kommer nånting gott ur allting, så det gäller ju även för mig i den här situationen!!

Jag börjar faktiskt se fram emot att börja på SIVA! Vem vet vilka fantastiska nya erfarenheter jag kommer att göra och vilka fantastiska människor jag kommer att möta, och vad det kommer att ge i framtiden!?!
Livet är bara så roligt som vi gör det!
Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Det ÄR roligare att ha kul!! Och livet blir roligare om man är glad!! :P Och jag kan ju aldrig kräva att någon annan ska göra mig glad, så uttrycket "Själv är bäste dräng" är nog inte så tokigt!! :D

Ha det så roligt allihopa!! :D ♥ :D

Anneli.

2 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Roligt att du hade trevligt på födelsedagen. Grattis igen.

Anneli Sjögren sa...

Tack Lesly!! ♥