Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 29 februari 2012

Uppdatering Socialt företagande

Som vanligt på onsdagar så hade vi möte med vårt Sociala företag. Fast idag var det inget vanligt möte; idag var vi på studiebesök hos ett nystartat Socialt företag i Långshyttan (Hedemora kommun, 4½ mil från Avesta).
Förutom hushållsnära tjänster ska de bl a ha en butik med återvunna grejor, renovera möbler (en av dem är tapetserare) och de vill starta ett bageri och café.
Vi pratade en del om svårigheter man stöter på när man försöker dra igång ett Socialt företag, och där hade vi rätt mycket samma erfarenheter...! Med de har i alla fall lyckats komma igång!

Vår mentor Bengt har lovat att stöta på nån inom kommunen angående vårt förslag till dem om att de ska köpa tjänster av oss så vi får loss lite pengar och på så sätt få hjälp att komma igång. Det är över två månader sen vi hade mötet med nyckelpersoner i kommunen och vi har inte hört ett ljud från dem trots att jag skickat två mail och påmint dem om att vi behöver få ett svar!! Det är så dåligt så det är inte klokt...!!

Under tiden så kommer Nettan och jag att vara nere på SIVA Prio som jag berättat om i tidigare blogginlägg.
Och förresten: Jag har ju glömt att berätta att när jag var nere på Siva i tisdags så pratade jag med en av coacherna om meningsfull sysselsättning till mig som inte klarar av att sy och sticka/virka som de andra håller på med. Mitt förslag var ju att jag skulle få jobba med sånt som förbereder vårt sociala företag att komma igång, som t ex skriva ihop direktreklam och informationsbroschyrer, och tänk: det får jag!!! :D Så imorgon tar jag med mig min laptop och sätter fart med det!! :D

Eftersom jag ska upp tidigt imorgon så ska jag nog ta och göra processen kort här vid datorn!!
På återseende!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Vera sa...

Vad gott du får syssla med det! Ibland är det bara att fråga - men hade de sagt nej så hade jag dånat.

Anneli Sjögren sa...

Ja, hade de sagt nej hade jag mer än dånat!! Då hade jag verkligen ifrågasatt vem den här åtgärden är till för!!