Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 6 maj 2012

Kloka ord från Ma Oftedal


En av mina vänner på facebook hade lagt ut denna mycket kloka text skrivet av Ma Ofterdal. Självklart kunde jag inte låta bli att "sno" den och sprida vidare här på min blogg!

Läs och begrunda:

GRATTIS!
Att befinna sig i en kris av något slag är för de flesta av oss både smärtsamt och skuldtyngt. Särskilt om det handlar om pengar. Man skäms och man vågar inte berätta för någon hur illa det är ställt. Katastrofkänslor och undergångstankar smyger sig närmare och närmare inpå.
För många av oss är misslyckanden inom det ekonomiska området även förenat med kroppsligt lidande; det gör ont. De sömnlösa nätterna är fyllda av grubblerier; jag klarar det inte, jag orkar inte mer.
Har man hamnat där, ska man med övertygelse och stor kärlek till sig själv säga: GRATTIS!
Det är nu det kan hända! Det är nu man på allvar kan börja leva sitt nya liv, sitt verkligt nya levande liv. För de andliga lagarna ger sig inte, de väntar på oss för att leda oss in på vägar till överflöd inom alla livets områden.
En del människor känner sig utbrända och tomma, orkar kanske inte ens tänka sig ett nytt liv, kanske till och med inte orkar leva. Det är helt okey, det gör ingenting. Ju mindre ork man har, desto bättre kommer det att bli sen.
Har man mått dåligt en längre tid, kanske man även utvecklat självdestruktiva beteenden, beroenden, depression. Inte ens detta behöver du oroa dig för. Allt kan läkas, helas, bli nytt.
Det kan gå så långt att man är arbetslös, hemlös, hopplös. Somliga själar behöver ta den vägen för att hitta hem till sitt rätta jag, hem till sig själva.
Hur illa det än verkar vara, behöver du inte oroa dig! Allt är precis som det ska vara, just nu. Om du bara kan tänka den tanken några sekunder är fröet sått, växtprocessen utan återvändo. Grattis!
Det enda du behöver göra är att säga till dig själv: Allt är precis som det ska vara just nu!
Om du orkar; skriv ner det, brodera det, klottra det, skriv det med läppstift på spegeln. Lägg små lappar i müsli paketet, i plånboken, snusdosan, skriv det på toalettrullen och på skärmsläckaren: ALLT ÄR PRECIS SOM DET SKA VARA JUST NU!
Jag ska fortsätta skriva om det här. För min egen skull och kanske kan det hjälpa någon annan. Jag har varit här förr och jag vet, vet med absolut säkerhet att det fungerar. Och tillsammans är vi alltid starkare. Kommande dagar ska det handla om: välkomna katastrofen, starta röjningsarbetet, börja nu, bygg upp igen, hjälp andra.
Men först av allt: Allt är precis som det ska vara just nu!

2 kommentarer:

Maria sa...

Otroligt bra skriver, och så sant!!! Kram

Anneli Sjögren sa...

Ja, eller hur!?! ♥