Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 3 maj 2012

Vårt omänskliga samhälle...

Idag har jag varit på möte på Arbetsförmedlingen med min handläggare Kent, Tobbe och Sofia från SIVA Prio och en för mig helt okänd kvinna från AF som inte presenterade sig...!
Syftet med mötet var att utvärdera mina snart 3 månader på SIVA Prio.
Fast jag har knappt varit där känns det som... Jag har ju haft så mycket att göra med vårt Sociala företag, och fick ju lov att prioritera det som tur var!!
Det fanns som ni förstår inte så mycket att utvärdera, men jag sa som jag tycker, d v s att SIVA Prio var för mig helt fel ställe att vara på!! Jag menar; om jag klarar av att måla en och annan käpphäst - vad säger det om min arbetsförmåga??? Nada!! Så för min del har det varit totalt värdelöst och slöseri med min tid att vara där!!

Men nu så går då min tid där mot sitt slut och fr o m den 18 maj måste jag ha hittat något annat att göra, t ex en praktikplats.
Det spelade ingen som helst roll att vi är såå himla nära nu att med största sannolikhet kunna starta upp vårt Sociala företag - tills det händer SKA jag vara i nån åtgärd eller ha hittat ett jobb, BASTA!
Att jag p g a alla mina sjukdomar (sömnapné, struma och hjärtproblem) ständigt är supertrött och inte längre klarar av stress tas ingen som helst hänsyn till - regler är regler!!

Om det här mötet kan jag berätta mycket mer, men jag tänker inte tråka ut er nåt mer med alla detaljer, men jag bara undrar: är det verkligen ett sånt här hårt och omänskligt samhälle vi vill ha?? Där alla ska passa in i förutbestämda mallar, och de som inte gör det får klara sig bäst de vill...!! Och alla klarar sig inte ens... självmorden har ökat rätt mycket sen de nya, hårdare reglerna...!

Nu är det ju tur att jag har skinn på näsan och kan prata för mig. Mig sätter man sig inte på hursomhelst!!
Jag sa att om varken de eller jag kan hitta en meningsfull sysselsättning till mig i väntan på besked om hur det blir med vårt Sociala företag så sjukskriver jag mig! Jag går inte med på vad som helst och måste värna om min hälsa, och det var jag väldigt tydlig med!
Så nu får vi se vad som händer...! Jag har i alla fall slängt ut en tentakel till den enda person jag hittills kommit på att jag kan fråga om en passande praktikplats och sen får vi se vad det kan tänkas ge..! Hon skulle ringa tillbaka till mig imorgon eftermiddag, så fortsättning följer...!!

Nåja... Jag tänker inte låta det här dra ner mitt goda humör!! Jag har på känn att det kommer att ordna upp sig i en nära framtid och skulle det mot förmodan inte göra det så får jag väl hitta på nåt nytt/annat!!

På återseende!!

Anneli.

Inga kommentarer: