Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 28 augusti 2012

Allting har en mening

Jag tror benhårt på att allting har en mening, att det alltid finns en orsak till varför saker händer eller "drabbar" en! Det är förstås inte alltid vi förstår varför, och vissa saker kan kännas helt meningslösa - åtminstone när det händer. Men då gäller det att försöka skapa sig en mening! Jag tror att de flesta av oss behöver det för att kunna lägga saker bakom oss och gå vidare. Om inte annat så är man ju en erfarenhet rikare och det kan komma väl till pass i någon annan situation!

Jag har tänkt på det här med Bolla och varför hon skulle komma in i vårt liv - bara för att försvinna nästan lika fort...
Minst två saker har det lärt mig:
1. Jag är ingen hundmänniska! Jag gillar hundar - men inte att ha ansvaret för en själv. Jag visste egentligen redan det, men behövde bli påmind!
2. Jag är inte ett hopplöst fall! Då tänker jag i första hand på min fysiska hälsa. På de här dryga 5 veckorna med daglig utevistelse och promenader har jag blivit "klarare" i huvudet (svårt att förklara...) och fått bättre flås. Dessutom har jag inte riktigt lika ont i fötterna som förut! (Säkert mycket tack vare mina nya skor också).
Nu är frågan bara hur jag ska klara av att inte bara bibehålla det nya positiva som Bolla fört med sig utan också helst fortsätta att bli bättre. Jag avskyr nämligen att promenera och jag fullkomligt hatar att svettas och motionera. Sad but true...! :-(
Nu har jag två val:
1. Bli en soffpotatis igen och betala ett högt pris i form av sämre och sämre hälsa. Eller:
2. Ta mig i kragen och börja ta aktivt ansvar för mig själv och min hälsa genom att fortsätta med nån form av motion.
Valet kan verka enkelt, men jag har sånt sjuuukt motstånd till att röra på mig...! Och jag fattar inte varför!
Nu vill jag säga att jag verkligen ska försöka skärpa mig, men direkt jag tänker det så poppar en annan mening in i mitt huvud: Just do it! Just do it!!!
*Suck* Just nu i skrivandets stund vågar jag varken lova er eller mig själv att jag ska fortsätta med nån form av motion, man jag ska försöka - det ska jag!

Nåt annat som jag tror är en mening med att Bolla kom till oss är att annars hade jag inte skrivit om henne här på bloggen, och då hade min väninna som jag skrev om igår aldrig fått veta om hennes existens, och nu vet vi ju inte än om Bolla verkligen kommer att flytta till henne eller inte, men hur det än blir med den saken så är jag övertygad om att det finns en mening med att min väninna skulle se och läsa om Bolla här! Det kanske - och kanske inte - är att hon ska bli Bollas nya matte! Eller nåt helt annat! Time will tell!

Anneli.

Inga kommentarer: