Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 12 augusti 2012

Nu är det KRIG!!

Ja minsann!! Nu får det vara nog!! Nu drar jag ut i krig!!
Normalt är jag en mycket fredlig person som inte gör en fluga förnär, men när måttet är rågat är måttet rågat!!

"Oj, tänker ni kanske... Starka ord... Vem/vad i hela friden är det hon ska dra ut i krig mot"??
Jo: flugor!!
Både i köket och i badrummet har vi massor av små blomflugor/bananflugor och var de kommer ifrån - det har jag ingen aning om!! Men varje år vid den här tiden är det samma sak: Invasion!! Urk...!!
Kan det möjligtvis ha att göra med rötmånaden?? Kanske..! Men nu har jag i alla fall fixat en flugfälla som jag hoppas att de ska gå i:
Receptet är enkelt och med ingredienser som man brukar ha hemma.
Man tar en (glas)burk - gärna färgglad sa min dotter Ylvali som hem kom på besök idag (jag hade bara en genomskinlig burk). :D Sen har man i en skvätt vinäger, en STOOOR sked sirap eller honung (jag hade både och), lite vatten och några droppar diskmedel. Det blev en dryg deciliter.
Ja, sen är det bara att vänta på att de små krypen attraheras av doften, flyger ner och drunknar. Diskmedlet har man förresten i just för att ytspänningen ska försvinna så de sjunker.
Jag misstänker att det kommer att se jätteäckligt ut med massa drunknade flugor, men det är ändå så himla äckligt när de flyger omkring så det är äckligt hur som!!

Jag ska berätta för er hur det går med fällan - fast kanske inte med ett foto... ifall det är för äckligt...!!

Anneli.

Inga kommentarer: