Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 28 september 2012

Årets sista?

Som de flesta av er redan vet så är vi så lyckligt lottade att vi har kantareller på våran tomt - nästan precis utanför huset! Ja, vi har faktiskt nästan alla typer av mark: vanlig villatomt/trädgård, åker och ängsmark, skog och land där vi (d v s Janne) odlar mycket av vår mat.

Efter att Bröderna Bus kommit hem från skolan kan man vara tämligen säker på att man blir bortputtad från datorn - så också idag! Så jag la mig i soffan och började läsa en bok (vilken återkommer jag nog till i ett annat blogginlägg) men orkade inte läsa så länge till min stora sorg! Istället började jag fundera på om det möjligtvis kunde finnas några kantareller kvar i vår lilla skog. Jag frågade Janne och han sa att han inte trodde det, att han inte sett några på länge. Men eftersom han heller inte letat så tänkte jag inte ta hans ord på det!
Nä, på med jacka och skor; jag "beväpnad" med kamera och Janne med papperspåse och kniv och vips så var vi på väg över gräsmattan mot våra kantarellställen.
Först såg jag bara massa nedfallna löv. Men när ögonen vant sig och började söka efter nåt annat så såg jag dem:
Kantareller!!! :D
Medan Janne plockade dem så letade jag vidare, och lite längre bort fann jag ännu fler! :D
Här ovan är Janne i färd med att plocka dem också.

På ett annat ställe i skogen så hittade vi dessa:
Vi letade i vår svampbok och förmodligen så är detta vit flugsvamp!! Mums!! Eller kanske INTE!! Varken Janne eller jag har någonsin förut sett vit flugsvamp! De är inte så vanliga, men ett regnigt år som detta trivs de läste vi i svampboken.
Ja, som ni förstår så plockade vi inte med oss denna svamp - den står kvar där vi hittade dem!

Kantarellerna däremot ska vi laga nåt smaskens av - men inte idag! De var ganska blöta och därmed svårrensade, så de får ligga och torka till sig lite till i morgon.
Det var allt för denna gång!! Ha det så bra tills vi ses igen!! :D

Anneli.

Inga kommentarer: