Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 12 september 2012

Nyaste nytt om SDSt

Jag har inte orkat blogga på två dagar. Jag har varit alldeles energilös och nedstämd. "Allting" har känts så jobbigt...
Nä, inte allting! Men ni vet, när man är allt annat än på topp så är det som att allting är skit..! Men så är det ju förstås inte! Tvärt om har jag så mycket att vara glad och tacksam för! Egentligen...! Det bara känns inte så just nu...!

En av de saker som varit - och fortfarande är - jobbigt är allt detta med Socialt företagande! Att bara gå och vänta på besked, och liksom "hänga i luften" tar på krafterna och man tappar styrfart!
I förmiddags roade jag mig med att läsa lite bakåt i tiden här på bloggen och det slog mig hur många gånger som jag skrivit om vårt Sociala företag som vi försöker starta upp, och hur många gånger som jag varit så positiv och trott att NU... nu händer det nåt!!! NU kommer vi äntligen att komma igång!! Men nä...! *Suck*

Nu kommer ännu ett av dessa blogginlägg om vårt företag och vad som händer. Kanske inte lika positivt förväntande som de andra blogginläggen har varit - jag känner mig alldeles för luttrad för det - men jag ska i alla fall uppdatera er på vad som händer, för jag vet att det finns några bloggläsare som följer denna följetong och undrar hur det går!

Vi har fått ett muntligt löfte om att vi ska få jobbet som bussvärdar här i Avesta, och vi har hört att kommunen även ser över vad mer vi skulle kunna åta oss för att få ihop de 150 000 kronorna som vi behöver för att våga slå upp portarna på riktigt. Men det är sååå seeeegt...!!! Vi hade ju hoppats på ett besked redan innan semestrarna så vi haft lite tid på oss att förbereda oss - men icke!

Vad vi har insett är att vi så fort som möjligt - helst igår - behöver få in fler folk som vill jobba med oss, för när vi väl kommer igång finns en riktigt god chans att vi behöver anställa flera stycken typ nästan på en gång! Så är du intresserad är det bara att höra av sig till mig! Min mailadress hittar du i högra kolumnen här på bloggen!

Nu på fredag ska Nettan och jag, tillsammans med vår mentor Bengt ha ett möte uppe på Arbetsförmedlingen med chefen där och några handläggare. Syftet är att informera AF om var vi befinner oss nu och försöka få igång ett samarbete med dem så att vi kan få in folk den vägen. Och med "folk" menar jag människor som behöver nånstans att arbetsträna eller en praktikplats,  för eventuell senare anställning.
Ja, det är där vi befinner oss i skrivandes stund!

Anneli.

SDSt = Södra Dalarnas Serviceteam.

2 kommentarer:

tantista sa...

Undrar om nån som inte själv har "hängt i luften" kan fatta hur mycket energi det faktiskt suger...

Anneli Sjögren sa...

Tveksamt...!! Förmodligen inte!
Fast det värsta är kanske det här med att gång på gång tro och hoppas att NU händer det - och så gör det inte det... Det enda som händer är mer byråkrati och regler som ska följas och div personer som skulle kunna utgöra den utlösande faktorn och få oss att kunna starta, men som inte gör det..!! *Suck*
Snacka om berg-och-dalbana!!!