Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 14 september 2012

Moment 22

Hela det här försöket till uppstart av vårt Sociala företag har kantats av massa moment 22.
Ett exempel: Vi får inte börja jobba förrän vi har pengar till lönerna, men det enda sättet att få in pengar till löner är ju att jobba...! (P g a AF:s regler om lönebidrag)

Mötet på Arbetsförmedlingen i dag gick "bra" - hur man nu ska definiera bra... Vi står fortfarande på ruta 1 och ännu fler moment 22 har uppenbarat sig. Regler, regler, regler. Och ingen av dem är till för att hjälpa igång ett Socialt företag! Snarare tvärt om!
Vi har fått till 1:a november på oss. Har inte företaget kommit igång då så kommer vi att hamna i fas tre och bli tvingade att lägga Södra Dalarnas Serviceteam på is.

Det vi väntar på - och har väntat på sen den 21 december förra året - är besked från kommunen om huruvida vårt förslag går igenom. Vårt förslag går ut på att kommunen köper tjänster av oss för 150 000 kr och vi får ut av pengarna i förskott så vi har till våra löner och till att anställa några till. Kommunen skulle tjäna rätt mycket pengar på detta bl a för att de skulle få mer skatteintäkter - att få människor ur bidragsberoende och ut i arbetslivet är en ren investering! Vem är det som inte fattar det??
*Suck*
Just nu känns det som att jag lika gärna kan lägga mig ner och stirra på en fläck i taket och aldrig resa mig mer...! Den här berg-och-dalbanan som vi levt i den senaste tiden suger energi ur en, Big time!!
Men nu har vi åtminstone ett slutdatum. 1 november...!

Vi har i alla fall bestämt oss för att göra ett sista ryck!
Planen är att förbereda allt som om vi kommer att starta den 1:a november, och att trycka på de i kommunen som har nåt att säga till om i frågan så att vi kan få ett svar. Mer än så kan vi inte göra.

Anneli.

Inga kommentarer: