Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 6 september 2012

Busy day

Idag har jag varit lite "duktig" och gjort något som jag skjutit upp jättelänge, nämligen sytt två lakan!
Av min kära svärmor fick jag en hel rulle med lakansväv i helt fantastisk kvalitet, och av den ville svärmor att jag skulle sy henne två lakan och resten av tyget fick jag ta till mig själv. Ja, sen har den där rullen bara blivit liggande och samlat damm, tills idag när jag äntligen fick ändan ur vagnen!! Hur svårt kan det egentligen vara att sy lakan liksom..!?! Inte svårt alls - inte ens för mig som hade träslöjd i skolan!! Det skulle bara göras och nu är det gjort!! SKÖNT!! Sen är det resten av rullen förstås... Men jag klippte till två lakan till när jag ändå var i farten, så nu är det bara att zigzagga och fålla dem så jag jag två lakan till!! Easy peasy!! :D
Sen har jag bakat kringlor också!! DET var länge sen jag gjorde!! Jag hade grädde som datumet höll på att gå ut på och i mitt kringelrecept ska det just vara grädde, så det var bara att skrida till verket!!
De är hur goda som helst, men tyvärr inte LCHF...!! Men det finns ju andra än jag som kan äta upp dem!! :D

Vill ni ha receptet?? Ja, Ok då! Om ni lovar att vara riktigt snälla!! ;-)

1 hg smör röres pösigt med 3 msk rårörsocker. Rör i 1,5 dl grädde. Blanda 4½ dl vetemjöl, ½ dl havrekli, 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver och rör ihop alla ingredienser till en deg.
Dela degen i 32 bitar, rulla ut varje degbit till ca 20 cm's längd och forma kringlor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 10 - 12 minuter. Låt svalna på galler och förvara i tätslutande burk.

Anneli.

Inga kommentarer: