Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 23 november 2013

Det var på tiden!

Idag har jag gjort något som jag borde gjort för läänge sen! Nånting som jag inte ha gjort sen jag skulle ta körkort för massor med år sen.
Jag har genomgått en synundersökning!

Jag har en längre tid förstått att jag behöver glasögon - och inte bara såna där läsglasögon som man kan köpa för några tior på olika varuhus och som jag redan har - utan riktiga glasögon!

Så idag var jag äntligen iväg och gjorde en synundersökning! Det visade sig att jag har ett ganska komplicerat synfel! Eller flera fel egentligen... som tillsammans blir lite komplicerade..!

Synundersökningar nuförtiden är så mycket mer "high tech" än när jag tog körkort. Jag fick titta i olika apparater och byta till olika glas, fram och tillbaka i ungefär 40 minuter innan det var klart, för optikern var tvungen att prova typ allt hon kunde komma på innan vi hittade det som blev bäst för mina ögon! Förutom att jag har olika synskärpa på ögonen och är astigmatisk (brytningsfel. Googla på det om du vill veta mer) så var det flera andra faktorer som jag inte kan förklara och inte ens förstår!

Jag provade även flera bågar, men herre jösses så svårt det var att veta vad som passar!! Speciellt när man som jag inte har haft glasögon förut..
Jag fastnade för en båge som är ganska diskret, men vi får se... Jag vet inte ens om jag har råd att skaffa glasögon - det är ju sååå dyrt!! Man kunde betala av i 12 månader, men det blir rätt kännbart ändå... :-( Speciellt eftersom jag även behöver terminalglasögon när jag sitter vid datorn, som jag ju gör ganska mycket både på jobbet och hemma.
Jag har inte vågat fråga vad det kommer att kosta än, men på måndag ska jag tillbaka och prata med dem och förhoppningsvis ta ett beslut.
To be continued...

Anneli.

2 kommentarer:

Vera sa...

Betalar inte jobbet terminalglasögonen?

Anneli Sjögren sa...

Det vet jag inte Vera... Optikern frågade mig detsamma faktiskt.
Men i o m att vi driver företaget som en ideell förening (som dessutom inte har så stor kassakista att ösa ur...) så vet jag inte vad som gäller...! Jag får försöka ta reda på det!