Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 12 februari 2011

Är det här en bakblogg nu helt plötsligt?

Näe då!! Men nu när jag äntligen kommit igång med att baka lite så passar jag på att skriva om det och lägga ut lite bilder. Ett och annat recept blir det också!
Inspirerad av att det snart är Alla hjärtans dag bakade jag idag i mina hjärtformar från Tupper Ware. Jag älskar TupperWare och har hela skåp fulla av burkar och bunkar!! :D

Här under syns matbrödet från idag, bakat på samma recept som det jag gjorde i stekpannan härom dagen. Men idag gjorde jag dubbelt recept och gräddade brödet i ugnen istället.
Sen gjorde jag LCHF-kladdkakor - också i TupperWarehjärtformar. Receptet jag gick efter är egentligen anpassat efter en vanlig springform (med löstagbar kant) ca 21 cm, men det funkar lika bra att använda hjärtformarna!! :D
Enligt receptet skulle de vara inne i ugnen på 175 grader i 20 - 25 minuter, men mina var inne i 18 minuter och de blev perfekt!! Mums!!
Här nedan en bild på mitt dagsverke! :D Sen kommer receptet på kladdkakorna!
Anneli's LCHF-kladdkaka, 1 stor eller ca 12 portions.
150 g mörk choklad 70 % eller mer
150 g mandel
50 g valnötskärnor
3 ägg
1 (knapp) dl sukrin
½ dl starkt kaffe eller
½ dl vatten + 1 tsk kaffepulver
1 dl grädde
½ dl smält smör eller kokosfett
Smörj och bröa en form ca 21 cm (TupperWareformar ska inte bröas).
Bryt chokladen i bitar och lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör till en jämn smet.
Häll i formen/formarna och grädda i 175 grader i ca 20-25 min för en stor form och ca 18 min för små.
Ät och njut!! Gärna med en klick vispad grädde!! :D
Det här receptet har jag faktiskt hittat på själv, så uppge gärna källan om ni sprider receptet vidare!

Anneli.

8 kommentarer:

Lena sa...

Så passande nu inför Alla hjärtans dag! Det ser jättegott ut. Jag har varit ute i solen idag och njutit istället. Det hade inte varit fel att smaka på dina kakor efter min promenad idag.

Anneli Sjögren sa...

Hej Lena!! Ja, du må tro att det blev gott!! Hade du bott i närheten hade du gärna fått slinka in på en kopp med nåt varmt och gott och en kladdkaka eller två!! :D
Men jag har ju skrivit receptet i bloggen så det är bara att börja baka!! :D

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vad goda dina hjärtliga bröd och kakor
ser ut ;)
Här blev det lite mörk choklad igår, men inget bakat.
Ha det bra. Birgitta

Anneli Sjögren sa...

Hej Birgitta!! Det är alltid lika roligt att du tittar förbi!! Jag vet ju att du har mycket annat att göra än att hoppa runt på massa bloggar!! :D
Kladdkakorna vart jättegoda!! "Sno" gärna receptet och provbaka sen när du får tillgång till ugn och är sugen på nåt smaskens!! :D
Men en bit mörk choklad i all sin enkelhet är inte heller fy skam!! Nyttigt är det ju dessutom!! :D

E. sa...

KUL med någon annan hälsointresserad! Har själv arbetat i hälsokost, men är för tillfället sjuskriven därifrån... Min psykiska hälsa kunde varit bättre, precis som du skriver om din fysiska;-) Har hört talas om Kyänis produkter på en Hälsodag jag medverkade på! Kanske du har något smakprov? Men har för mig att den innehöll något jag inte tålde...

Hursomhelst! Fina kakor du bakat:-) Hjärtan och allt:-)

Och sukrin och kokosfett är jättebra alternativ att baka med! Stevia har jag själv, men har inte använt mig av det då det är så svårt att anpassa doseringen, då det är så himla sött...

Titta gärna in hos mig:-)
Kram
/E.

Anneli Sjögren sa...

Hej E!! Välkommen till min blogg! :D
Jag är född inom hälsobranchen - mamma jobbade på Hälsokostaffär och båda mina föräldrar var aktiva i Hälsofrämjandet i Stockholm under min uppväxt!
Om du tror att du tål det så skickar jag gärna ett smakprov på Kyäni. Skriv till min e-post om du vill att jag skickar!! Behöver ju din adress...! :D
Stevia använder jag ibland också, men funkar ju inte när volymen av sockret behövs i receptet. Dessutom har stevia en bismak liknande lakrits som inte blir så god om den får slå igenom. Men det är ett toppenalternativ där det funkar!! :D

E. sa...

Hejsan Anneli!!

Vad ROLIGT att träffa likasinnade!:-) Ska fortsätta läsa din blogg. Testar gärna Kyäni!!

Har faktiskt inte testat att baka med varken Stvia eller Sukrin, men brukar använda mörkt rårörsocker när jag väl bakar. Det är ju iaf bättre än vanligt:-) Dock bakar jag inte så mkt... Min mamma brukar fylla upp frysen när hon kommer på besök, hihi.

Kramar!
/E.

Anneli Sjögren sa...

Hej E!! :D
Ja, det är väldigt roligt att lära känna nya och likasinnade bekantskaper - även om det "bara" är i cyberspace!!
Råsocker använde jag alltid innan jag började med LCHF och har det förstås hemma till resten av familjen!
Va bra att ha en sån mamma som kommer och fyller upp frysen åt en! :D