Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 21 februari 2011

Nu blir jag snart aarrrgg!!

Jag är känd för mycket, men inte för att vara arg! Jag är nästan aldrig arg, det sitter väldigt långt inne för mig! Jag tycker att det ofta är slöseri på energi! Men nu känns det som att jag faktiskt börjar bli lite förbannad!!
Det började med att jag vägde och mätte mig och konstaterade att jag gått upp i vikt igen!! 1,3 kg och +1 cm runt midjan!! Morr!! När jag kom ner i köket berättade jag det för Janne och vi pratade om huruvida det beror på medicinen eller inte. Jag plockade fram bipacksedeln för att visa Janne att det stod i den att "viktnedgång kan försvåras" och då såg han nåt som jag inte sett (av nån underlig anledning...). Det stod (skrivet fritt ur minnet): "Innan du tar medicinen, läs detta. Medicinen ska inte tas om du:
1. Är allergisk mot någon av ingredienserna.
2. Har svår astma.
3. Har hjärtsvikt.

Men vad ända in i glödheta...!! (Och det är här jag börjar bli förbannad!) Jag har ju fått medicinen MOT hjärtsvikt!!! Va!?!
HUR kan det komma sig att jag - som har lågt blodtryck - får en blodtryckssänkande medicin (s k Betablockerare) för min hjärtsvikt som man inte ska ta när man har hjärtsvikt???
What's wrong with this picture???

Jag ska till en hjärtspecialist uppe i Falun i början av mars, men jag vet inte om jag ska vänta till dess eller om jag ska ringa min vanliga hjärtläkare här i Avesta, för så här kan jag ju inte ha det!!!
Fortsättning följer så fort jag vet nåt mer!

Anneli.

5 kommentarer:

tantista sa...

Ring. Nu. Det kan ofta finnas någon godtagbar förklaring men den vill man ju veta isåfall. Får du tala med någon annan så var försiktig med att låta kritisk gentemot kollegan som skrivit ut medicinen för då utlöses Hippokrates Reflex, eller m.a.o. sluta-leden-och-hålla-varandra-om-ryggen-reflexen;-)

Anneli Sjögren sa...

Hej Tantista!! Tack för rådet!! Jo, jag måste nog ringa för efter ca 12 relativt lugna dagar så har hjärtat börjat "barka hän" igen...! Obehagligt som tusan!

ecomuffin sa...

Usch, ring på direkten Anneli. Det där låter ju inte alls bra! Kram & lots of lila, lavendeldoftande kärlek

E. sa...

Ring och kolla!! Alltid bäst! Ibland så ger läkarna mediciner för ngt, som är helt skevt, men de har oftast en kunskap och tanke bakom. Men inte bra om ditt hjärta börjar banka jue! Sjukvårdsupplysningen finns ju också...

*Tänker på dig*

Värmande kram!
/E.

Anneli Sjögren sa...

Tack kära, kära bloggsystrar!! Era ord värmer oerhört!!
Jo, jag måste ringa har jag insett. Sitter i lokalen nu efter att ha sovit här inatt igen :D och ringer nog direkt jag kommer hem, eller om jag kommer hem försent, imorgon! Skulle väl nästan åka till lasarettet istället för hem och häcka där till jag får svar, men det verkar lite väl drastiskt...! :P
Sjukvårdsupplysningen är ju också en idé, men risken är nog att de bara hänvisar mig till läkaren i alla fall...! Ja, nåt måste göras - det är helt klart!! Tack för ert stöd!! <3