Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 7 april 2012

Handledarutbildning

Sitter och tittar på Harry Potter och Halvblodsprinsen på TV4 och passar på att blogga under nyheterna och reklamen!

Jag tänkte att jag skulle berätta om handledarkursen i tisdags.
Katta, Nettan och jag åkte till Borlänge vid 8.00 på morgonen - kursen började ju kl 9.00.

Kursledaren Anne (minns inte vad hon heter i efternamn..) är en välmeriterad lärare. Bl a är hon psykolog sen många år tillbaka och coach. Och det är just att coacha som handledarutbildningen fokuserar på. Vi fick träna på varandra, och det är inte så lätt som man skulle kunna tro!
Ja... inte för att jag tyckte att det var särskilt svårt - att coacha folk är ju en del av det jag sysslat med i hela mitt liv, till och med innan begreppet ens var uppfunnet! Jag har liksom fått det med modersmjölken...!! Men det gäller att man att fokuserad på och lyssnar noggrant på den man ska coacha! Och sen inte kommer med några egna lösningar utan ställer öppna frågor som får klienten att tänka och känna efter vad som passar och funkar i dennes liv och situation!

Nästa kurstillfälle blir den 8 maj och då ska vi prata om "det svåra samtalet". Det ser jag verkligen fram emot!! Jag menar; det är ju enkelt att prata och lyssna på folk när allt är bra och roligt, men när det är jobbiga saker man behöver ta upp - ja, då är det inte lika lätt längre...!! Då behöver man verkligen ha fingertoppskänslan påslagen!!

En rolig sak var att vi blev uppdelade i mindre grupper och en kille som hamnade i min grupp håller också på med Sorgbearbetning!! :D

Nä, nu börjar Harry Potter igen, så nu försvinner jag in i fantasins och sagans värld!! :D

Anneli.

Inga kommentarer: