Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 22 april 2012

Nytt smaskigt recept!

Kommer ni ihåg dessa som jag berättade om härom dagen:
De nyttiga små bären Berberis som jag skrev att jag skulle ha i en maträtt. 
Nu har jag det!! Två gånger faktiskt!!
Första gången gjorde jag som man "ska" (till Martins och Adrians förtjusning) och andra gången gjorde jag det LCHF-style:
 Orginalreceptet kommer från min kompis Maryam från Iran.
Till 4 personer tar man:
3 dl ris + salt + vatten
0.5 g saffran
ca 2 msk berberis
ca 2 msk smör

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull/stekpanna och ha i saffranet och berberisen  + ca 1/5-del av det färdiga riset. Blanda om ordentligt.
Lägg upp det kokta riset på ett fat och häll saffransriset över. Servera med något proteinrikt som smakmässigt går bra med saffranssmaken och förstås en fräsch sallad. Supergott!!

Istället för ris använde jag riven blomkål till min LCHF-variant. Tyvärr blev det inte lika gott som med ris...   Blomkål har en liten besk smak som slår igenom...!
Vanligtvis när jag gör blomkålsris så använder jag Kockens Wokkrydda vilket passar mycket bättre än saffran!

Om nån undrar hur man gör blomkålsris så är det lätt som en plätt:
Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet och stek i smör med salt och ev nån kryddning. Det tar ca 20 minuter.
Smaklig måltid!! :D

Anneli.

Inga kommentarer: