Kommer ni ihåg dessa som jag berättade om härom dagen:
De nyttiga små bären Berberis som jag skrev att jag skulle ha i en maträtt.
Nu har jag det!! Två gånger faktiskt!!
Första gången gjorde jag som man "ska" (till Martins och Adrians förtjusning) och andra gången gjorde jag det LCHF-style:
Orginalreceptet kommer från min kompis Maryam från Iran.Till 4 personer tar man:
3 dl ris + salt + vatten
0.5 g saffran
ca 2 msk berberis
ca 2 msk smör
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull/stekpanna och ha i saffranet och berberisen + ca 1/5-del av det färdiga riset. Blanda om ordentligt.
Lägg upp det kokta riset på ett fat och häll saffransriset över. Servera med något proteinrikt som smakmässigt går bra med saffranssmaken och förstås en fräsch sallad. Supergott!!
Istället för ris använde jag riven blomkål till min LCHF-variant. Tyvärr blev det inte lika gott som med ris... Blomkål har en liten besk smak som slår igenom...!
Vanligtvis när jag gör blomkålsris så använder jag Kockens Wokkrydda vilket passar mycket bättre än saffran!
Om nån undrar hur man gör blomkålsris så är det lätt som en plätt:
Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet och stek i smör med salt och ev nån kryddning. Det tar ca 20 minuter.
Smaklig måltid!! :D
Anneli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar