Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 30 april 2012

Hallsberg t o r

Jag vet att det är Valborg idag, men jag orkar inte bry mig...!! Trots 10 timmars sömn natten till idag kan jag knappt hålla upp ögonen...!! Till råga på eländet har jag fått hälsporre på högra hälen (ont! Aj aj...!) och jätteont i vänster knä, så jag kan knappt gå!! Inte läge att gå ut och kolla på eldar alltså...!! Grabbarna bryr sig inte heller som tur är!
Men ANNARS är det bra!! :P

Större delen av min vakna tid idag har jag spenderat i en bil. Janne, Martin och jag har varit en vända till Hallsberg - en nätt liten tur på 33 mil!!
I Hallsberg hämtade vi två jättefina Norska Skogkatter som behövde ett nytt hem nu när deras husse ska flytta till Australien! Så nu har de fått ett nytt hem - och Martin har fått två inneboende!! :D
Katterna heter Noah och Emmet och är 2 respektive 1 år.
Jag ska ta kort på dem imorgon och lägga upp här så ni får se de små gosingarna!!

Jag ser genom fönstret att det är släkt i Martins lägenhet. Hoppas de kan sova alla tre!! Det ska bli spännande att få höra hur det gått imorgon!!

Innan jag avslutar det här blogginlägget så måste jag bara få skryta lite om Adrian!! Adrian var ensam hemma medan vi var iväg till Hallsberg. Vi var borta i nästan 7 timmar och så länge har han aldrig varit själv nån gång i sitt snart 13-åriga liv!! När vi kom hem hade han lagat middag till oss och jag såg tecken på att han gjort sig en kopp té (han brukar bara stjäla av mitt té annars)!! Sånt får ett modershjärta att sjunga!! ♥

Anneli.

söndag 29 april 2012

Supergoda Mandelmuffins

Tack vare min bloggkompis 3pa2's blogginlägg igår om ett recept på Mazarinmuffins som hon hittat i en gammal kokbok hon hade fått tag på på loppis, så skapade jag ett eget recept på dessa Mandelmuffinsarna med hennes recept som inspiration.
TACK 3pa2 för den inspirationen - de vart jättegoda!! :D
Lite "hårda" på ytan och saftiga inuti! Som en blandning av mazariner och mandelkubb på nåt vis...!!
Receptet hittar ni på min matblogg! Klicka HÄR så kommer ni dit!

Anneli.

lördag 28 april 2012

Vår på gång

Efter gårdagens lite tyngre ämne så kommer det idag något betydligt lättsammare!!
Att våren redan kommit en bit på väg har väl ingen av er missat, men här kommer det lite bildbevis:
Den 25 mars tog jag ovanstående bild på häggen utanför vårt köksfönster, och idag ser samma hägg ut så här:
Lite skillnad va!?! :D
Härligt med vår!! Lite mer sol och värme nu bara så!! Våren är nog min favoritårstid tror jag!! :D

Anneli.

fredag 27 april 2012

En permanent lösning på ett tillfälligt problem

Hörde på nyheterna imorse att Försäkringskassan får in mycket flera självmordshot sen de nya sjukreglerna infördes. Skillnaden mot innan de nya reglerna är oacceptabelt stor!!
Så här skriver Dagbladet:
Antalet utförsäkrade som hotar Försäkringskassan med att de tänker ta sitt liv har ökat kraftigt sedan de nya sjukreglerna infördes, skriver arbetet.se.
Förra året tog myndigheten emot 599 självmordshot från människor som blivit eller snart skulle bli utförsäkrade. Fyra år tidigare var motsvarande siffra 19.

Men herre Gud!!! Varför reagerar inte folk?? Varför görs ingenting??

Här kommer lite jämförande fakta:
2010 dog 266 personer i trafiken och 2011 dog 314 stycken
ca 1515 personer dör i bröstcancer varje år
ca 125 personer dör i livmoderhalscancer varje år
De senaste 11 åren har 10 byggjobbare om året dött på sin arbetsplats

I Sverige tar en människa sitt liv var 6:te timme - dygnet runt, dag ut och dag in...
Totalt tog 1443 människor sitt liv 2007 enligt senaste statistiken, och det har knappast blivit färre...!!
Dessutom vet man att 10 gånger fler försöker ta sitt liv, och ytterligare 10 gånger fler har allvarliga självmordstankar!

Antalet fullbordade självmord motsvarar drygt 20 Utöya per år, d v s nästan 2 Utöya per månad i antal dödsfall!!!! Eller nästan 2 Estoniakatastrofer om året, eller närmare 3 tsunamikatastrofer - per år!!!!
Tsunamin och Estonia pratar vi fortfarande om, och Utöya lär det också pratas om under lång tid framöver! Varför pratar vi inte om självmord och vad vi kan göra för att minska dem??
Självmord är ingenting annat än en permanent lösning på ett tillfälligt problem!

I Miami, USA infördes nåt som kallas Trusprogrammet i slutet av 90-talet och där har man fått ner självmordsfrekvensen bland ungdomar med 90 %!! Varför görs inte det här i Sverige??
Titta gärna på denna video: http://alfredskogberg.wordpress.com/tag/miami/ om just Trustprogrammet.

Se gärna även på denna video: http://www.youtube.com/watch?v=3QC8ZnsdrlQ - från ett föräldraperspektiv.

Hur gick det då på Föredraget om självmord som jag skrev om igår?
Ingen kom! INGEN!!!

Det är totalt beklämmande att så få vågar prata om självmord och att ännu färre faktiskt försöker göra något åt det!
Självmord (suicid) och suicidprevention behöver komma högt upp på agendan!! Sverige har uttalat en nollvision vad gäller självmord, men vad görs egentligen i praktiken?? Resultatet är ju fortfarande lika nedslående!! :´(

Våga prata om det här! Våga lyssna på folk som har något att berätta om det här! Kräv av politikerna att de gör något åt saken! NU!!!
Sprid detta!!

Jag skulle kunna skriva så mycket mer, men väljer att sluta här. För den som är intresserad finns massor av information på nätet! Googla!!

Anneli.

torsdag 26 april 2012

Goda bullar och goda nyheter!

Idag har jag bakat 25 ljuvligt doftande bullar till kvällens föredrag om Självmord som min kompis Helene ska ha i lokalen ikväll. Vi har ingen aning om hur många som kommer - eller om nån kommer över huvud taget, men det visar sig! Jag har i alla fall gjort ett Event på facebook och gjort massa reklam där, plus att Helene har satt upp massa affischer på stan efter att hon var med i tidningen förra helgen. 
Det blir som det blir - vi kan inte göra så mycket mer nu...!!
Vad var det för goda nyheter då som titeln på detta blogginlägg skvallrade om?
Jo; Vi har fått svar från Framtidsbanken! Vi ska få 125 000 kr från dem i projektpengar!!! :D Men med en klausul: att vi får det där avtalet med kommunen som vi har kämpat för att få!
Vi har ju hört ryktesvägen att ett beslut från dem är på gång så det ska väl inte dröja alltför länge innan vi vet! Men får vi Nej från kommunen så får vi inga pengar från Framtidsbanken...
Så håll alla tummar ni har för att vi ska få ett positivt besked!!!


Anneli.

onsdag 25 april 2012

Vår utanför lokalen!

Rykande färska bilder från ingången till lokalen!
Nu har påskliljorna börjat slå ut!
Fint va!?! :D

Anneli.

tisdag 24 april 2012

Finns det en mening med allt?

Vad tror ni - finns det verkligen en mening med allt??
Jag tillhör ju dem som faktiskt tror det..! Det är inte alltid man förstår meningen, men nog fasen finns den för det!! Man kanske inte förstår den förrän låååångt efteråt - eller kanske aldrig..!?! Men om man inte förstår den så får man väl skapa sig en mening kanske..!

Varför frågar jag nu det här??
Jo, för att min ena hjärtmedicin höll på att ta slut, så i torsdags gick jag in på Apoteket för att ta ut mer, men det fanns ingen inne. Expediten beställde hem den och den skulle finnas på Apoteket på eftermiddagen dagen efter sa hon.
Fredag eftermiddag skickade jag in Janne att hämta medicinen, men han kom hem utan! Det fanns ingen Sotalol att uppbåda i hela Sverige hade expediten sagt!! Den var restnoterad överallt! Förhoppningsvis skulle de få in en burk på måndag eftermiddag (d v s idag)!
Jag hade 3 tabletter kvar och efter att jag minskade dosen för bara nån vecka sen så ska jag ta 2 tabletter om dagen - 1 på morgonen och en på kvällen - och alltså skulle den inte räcka hela helgen!
What to do, what to do??
Ja, det var inget annat att göra än att strunta i kvällstabletten och bara ta en tablett på morgonen. På så vis räckte de ända till idag och i eftermiddags hade de äntligen fått in en burk som jag fick med mig hem!

MEN: Det "roliga" var att jag inte har märkt nån skillnad!! Jag har inte blivit sämre trots att jag minskat på dosen så drastiskt!!
När jag berättade för expediten på Apoteket att jag tagit så liten dos och funderade på att fortsätta att bara ta en tablett om dagen så blev hon alldeles förskräckt!! Så kunde man ju inte göra...!! Det spelade ingen roll att jag sa att jag inte märkt nån skillnad, hon tyckte absolut att jag skulle följa doktorns rekommendationer!
Hon sa att den bara räcker ett halvt dygn och därför ska man ta den 2 ggr om dagen.
"Aha"! tänkte jag...!!! "Bra att veta!! Jag delar på tabletterna och tar en halv tablett på morgonen och en halv på kvällen..."!! (Men jag sa inget till expediten...!!). :P

Sagt och gjort!! Nu ikväll tog jag bara en halv tablett. Den andra halvan tar jag imorgon bitti!
Jag tror att det var nån mening med att medicinen inte gick att få tag på när jag behövde fylla på förrådet; annars hade jag aldrig vågat minska dosen! Och jag tror att det var nån mening med att jag skulle få klart för mig att jag behövde ta medicinen 2 gånger om dagen; för annars kanske det inte hade funkat med så här låg dos i längden!!
Ja... det kanske det inte gör i alla fall - det vet jag ju inte ännu...!! Men eftersom det är den här medicinen som gör mig så extra mycket fruktansvärt trött så är det ju toppen om jag klarar mig på så här liten dos!! Och annars är det ju inte värre än att jag höjer dosen igen!!

Med förhoppning om ett något piggare liv avslutar jag nu det här blogginlägget!! :D
Over and out!!

Anneli.

söndag 22 april 2012

Nytt smaskigt recept!

Kommer ni ihåg dessa som jag berättade om härom dagen:
De nyttiga små bären Berberis som jag skrev att jag skulle ha i en maträtt. 
Nu har jag det!! Två gånger faktiskt!!
Första gången gjorde jag som man "ska" (till Martins och Adrians förtjusning) och andra gången gjorde jag det LCHF-style:
 Orginalreceptet kommer från min kompis Maryam från Iran.
Till 4 personer tar man:
3 dl ris + salt + vatten
0.5 g saffran
ca 2 msk berberis
ca 2 msk smör

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull/stekpanna och ha i saffranet och berberisen  + ca 1/5-del av det färdiga riset. Blanda om ordentligt.
Lägg upp det kokta riset på ett fat och häll saffransriset över. Servera med något proteinrikt som smakmässigt går bra med saffranssmaken och förstås en fräsch sallad. Supergott!!

Istället för ris använde jag riven blomkål till min LCHF-variant. Tyvärr blev det inte lika gott som med ris...   Blomkål har en liten besk smak som slår igenom...!
Vanligtvis när jag gör blomkålsris så använder jag Kockens Wokkrydda vilket passar mycket bättre än saffran!

Om nån undrar hur man gör blomkålsris så är det lätt som en plätt:
Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet och stek i smör med salt och ev nån kryddning. Det tar ca 20 minuter.
Smaklig måltid!! :D

Anneli.

Åldersnoja - Nej tack!

Nyss hemkommen från Stockholm dit Janne, bröderna Bus och jag åkt över dagen för att fira att min äldsta dotter fyllt 30 år!
Det här med ålder är märkligt...!! På nåt mysko vis så känns det som att Linnéa har vuxit om sin mamma...!! Jag menar, jag är ju inte en dag över 25...!! Hehehe...!! :P Nja... njo... liiite äldre har jag nog blivit - men inte i huvudet!!

När jag bodde i Kärrtorp (södra Stockholm) så hade jag en granntant som var sisådär en 85+ och jag var in till henne ibland och fikade och pratade. Hon berättade lite om sig själv - hur hon när förra seklet var ungt hade vuxit upp i ett fosterhem med stränga fosterföräldrar, och hur hon var förbjuden att träffa en pojke på byn som hon var kär i. När fosterföräldrarna somnat för natten hände det att hon rymde ut genom fönstret för att träffa honom! Det glittrade i hennes ögon när hon mindes tillbaka och berättade för mig hur det var!!
Det var en sån härlig tant!! Full av liv fast kroppen var skröplig!
Hon lärde mig att ålder bara är en siffra (eller två eller tre...)!
Hon sa: "Du förstår, det är inte förrän jag reser mig upp eller går förbi en spegel som jag tänker på att jag är gammal! Jag känner mig ju som jag alltid har gjort - jag är ju den samma"!
Själv var jag 27 år då och tvåbarnsmamma. Men jag förstod helt plötsligt att det hon sa, det var alldeles sant!! Jag vet inte om jag nånsin har haft anlag för åldersnoja, men hade jag det så botade hon mig för evigt!!

Numera så har jag vänner som både är rätt mycket äldre och rätt mycket yngre än mig, och jag märker att en del kan reagera på det...! Men varför haka upp sig på siffror?? Det viktiga är väl att man trivs tillsammans!?!

Anneli.

fredag 20 april 2012

Jag går efter...

... som en gammal klocka..!! Hinner inte med... orkar inte med...!! Har hur många olästa mail som helst, och hur många olästa bloggposter som helst från mina favoritbloggar!! *Suck* Jag avskyr när jag kommer efter på det här viset, men just nu är det inte så mycket att göra åt!
Att jag ligger efter så dant beror inte bara på att jag är så trött, utan också för att jag håller på att hjälpa en kompis att göra reklam för hennes föredrag om Självmord som hon ska ha i lokalen på torsdag!
Helene som hon heter var med i senaste numret av Avestas Annonsblad och här ska ni få en länk till det:
http://np.netpublicator.com/netpublication/n07677742 Bläddra fram till sidorna 8-9 så har ni själva artikeln där.
Och här får ni en länk till Aurora Helhetshälsas hemsida där det finns mer information:
Befinner ni er i Avestatrakten tycker jag att ni ska komma och lyssna på föredraget!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och se till att komma isäng!!

Anneli.

onsdag 18 april 2012

Det blir nog bra det här...

... så småningom...!! :P

Egentligen borde jag gå och lägga mig - ögonen går i kors av trötthet och jag känner att hjärnan håller på att stänga ner...! Men jag tänkte bara snabbt berätta om mötet idag medan jag ändå sitter här och snurrar runt kokosolja i munnen (Oil Pulling).

Vi (=Södra Dalarnas Serviceteam, Socialt företag) hade ju som vanligt vårat onsdagsmöte, och idag skulle vi ju träffa en ny person som eventuellt skulle kunna tänka sig att sätta sig i styrelsen.
Straxt före kl 13.00 kliver en för oss okänd kvinna in genom dörren till lokalen och presenterar sig - Eva heter hon!
Hon gav genast ett sympatiskt intryck och var också mycket lätt att prata med! Både Nettan, Katta och jag tyckte genast om henne, och hon verkade gilla oss!
Efter att ha presenterat oss, pratat om vår företagsidé och situationen vi befinner oss i så kändes det riktigt bra, och Eva är inte bara villig att sätta sig i vår styrelse utan tycker också att det ska bli riktigt roligt!! Det kan nog bli riktigt bra det här!!

Det vi inväntar nu är besked från kommunen om "samhällstid" (att de köper X antal timmars arbete av oss och vi får betalt i förskott så vi kan betala arbetsgivaravgifter, lön och sånt) och att sen Arbetsförmedlingen kör igång sina rutiner så att vi får börja jobba! Hur lång tid det kan tänkas ta har vi inte en aning om, men det börjar kännas som att det inte ligger så där värst långt fram i tiden!! Men det märker vi!! :P

Nu ska jag inta sängläge!! På återseende!! :D

Anneli.

tisdag 17 april 2012

Nu blir det spännande...

Med vadå kanske ni undrar..
Jo: imorgon onsdag ska vi ju ha möte med vårat Sociala företag som vanligt, och det som är spännande är att en helt ny bekantskap kommer att introduceras för oss!

För att försöka göra en låååång historia kort så är det som följer:
Arbetsförmedlingen har lovat oss lönebidrag från och med att vi startat företaget. MEN; då får vi inte sitta i styrelsen längre, för enligt chefen för AF här i Avesta så vore det som att anställa sig själv och det tycker hon är oetiskt.
Olagligt är det däremot inte och i t ex aktiebolag är man ofta både anställd och sitter i styrelsen - men det hjälps inte att vi påpekar det - vi får INTE lönebidrag så länge vi sitter i styrelsen!! (Helt sjukt om nån frågar mig...)
Så av ovanstående anledning behöver vi få in minst 2 nya personer i styrelsen så att vi själva kan gå ur. Jag kan ju tala om att det känns helt galet!! Här har vi jobbat i 2 år (ett år kurs + ett år förberedelse och förhandlingar), och så ska vi behöva lämna över makten över vårt eget företag till två främlingar!!!! Sååå jävla sjukt så jag måste svära som ni märkte...!!
Men om det är vad vi måste göra så är det vad vi måste göra, för vi kan ju inte ge upp nu!!!

Vi har blivit rekommenderade två personer varav den ena redan sagt ja och den andra ska träffa oss för första gången nu på mötet. Och OM det är så att vi gillar varandra och tror oss kunna samarbeta och dra åt samma håll så ska vi på årsmötet välja in dessa två och själva kliva ur styrelsen.
Vi får se hur det blir...!!
Fortsättning följer, för nu ska jag ut en snabbis på facebook innan jag går och lägger mig!!

Anneli.

måndag 16 april 2012

Zzzzzzzz....nark...

Idag har jag suttit i telefonen mest hela dagen - ända tills det var dags att åka till Falun!!

Igår skrev jag en lång lista på samtal jag skulle försöka beta av idag, men jag orkade och hann inte ens hälften! Bl a skulle jag ringa till min hjärtläkare igen eftersom han aldrig ringde tillbaka efter jag försökte få tag på honom för så där en 1½ vecka sen..! Men jag hann inte så långt som till hans namn på min lista förrän han ringde upp!! :D
Jag förklarade hur jag mådde och hur jag upplevde den nu mer inte så nya kombon av mediciner och han lät lite bekymrad! Men vi kom fram till att jag skulle återgå till "bara" en tablett (istället för två) av den ena medicinen för att se om jag åtminstone blev lite mindre trött...!! Som det är nu går det inte att leva...! Jag kan inte med ord beskriva hur fruktansvärt trött jag är och hur det påverkar mitt liv!! Bl a slår det sig på minnet, jag tappar ord och kan ibland inte koppla vad folk säger till mig...!! Riktigt jobbigt!!
Extra jobbigt eftersom det är så mycket som hänger på mig vad gäller att starta upp vårt Sociala företag..!!

Fram på eftermiddagen var det dags att åka in till stan och hämta upp Katta och Nettan och sen köra till Falun. Där träffade vi några från Handledarutbildningen och meningen var att vi skulle träna på att coacha varandra, men det blev inte så mycket av med det...!! Istället vart det mycket snack om de svårigheter som ofta uppstår när man ska starta upp ett Socialt företag och hur man kan lösa dem! Det var väl bra det också för allan del...!! :P

Nu sitter jag här i soffan och är så trött så jag vet inte hur jag ska orka gå och lägga mig... men på nåt sätt ska det väl gå!! :D

Anneli.

lördag 14 april 2012

Plantering utanför lokalen

Igår skrev jag ju att jag eventuellt skulle plantera Penséerna och påskliljorna jag köpte igår, och det gjorde jag!! :D Så här fint blev det:
Och här en närbild:
Ska försöka komma ihåg att ta kort på arrangemanget när lite fler av knopparna har slagit ut!
Lägg också märke till den fina "Välkommen-stenen" med den lilla jordgubbsfiguren! Den är så söt tycker jag!! Kompisen Nettan gav den till mig förra året! Klicka på bilden så blir den större!

Och apropå Nettan så ska hon och jag till en annan kompis födelsedagskalas imorgon! Det ska bli kul! :D
Men nu, nu blir det TV-soffan med Janne! :D

Anneli.

fredag 13 april 2012

Nyttigheter

Idag var kära maken min och jag in till stan en sväng för att handla.
På Willys hittade jag detta:
Torkade Berberis!! Detta är ett litet superbär som är fullt med antioxidanter! Ser ut och smakar lite som lingon faktiskt!
"Jaha...!! Vad ska hon göra med dessa" kanske ni undrar..!! Jo det ska jag tala om - men inte nu!! Men jag kan avslöja att de ska ingå i en maträtt som jag ska laga nån dag här framöver! Vilken, ja, det får ni veta när jag gjort den!! :P

Efter besöket på Willys åkte vi vidare till Ica, och vad hittade jag där - om inte en annan nyttighet:
Granatäpple är verkligen en superfrukt som är helt sprängfylld med antioxidanter och andra nyttigheter, och här kommer den i form av juice! Riktigt god faktiskt!!
Egentligen dricker jag inte juice längre, men Janne läste fel på näringsdeklarationen och påstod att det bara var en ynka kolhydrat per deciliter, så jag hann hinka i mig ett helt glas innan jag läste själv och insåg att "ettan" han sett var "en procent av rekommenderat dagsintag" av nåt vad-det-nu-var...!! :P Men det är ingen fara - jag lär nog överleva...!! :P

Jag köpte också några fina Penséer och Påskliljor som jag ska plantera i krukan som står utanför dörren till lokalen så det blir lite vårfint där! Bild på det kommer också när jag har fixat det - ev redan imorgon...!!

Nu ska jag försöka ta och göra kväll och komma isäng... "måste" verkligen försöka vända tillbaka dygnet till lite mer "normala" tider...!!

Anneli.

onsdag 11 april 2012

PartyLite

Nu ikväll har jag för första gången i mitt liv haft en PartyLite-visning!!
Ojojojojoj va mycket fina grejer de har!!! Skulle lätt kunna ruinera mig på deras (doft)ljus och vackra ljusstakar och andra tillbehör!!
Men ikväll höll jag i plånboken ganska så hårt!! Köpte bara ett set med ljus som var på extrapris!! :D Jag ska försöka komma ihåg att fota grejerna sen när de kommer och lägga ut här på bloggen! Men det kommer att dröja ett par veckor.

Kompisen Nettan ska börja sälja PartyLite hon också, så chansen att jag ruinerar mig kommer att bli överhängande...!! :P Hihihihihi...!!! ;-)

Nu är jag så trött så jag ser dubbelt, så mer än så här skriver jag inte ikväll!!
Zzzzzzzzzz......nark!!

Anneli.

tisdag 10 april 2012

Hur lång tid...

På 90-talet hade jag i några år ett eget företag som bl a sålde tygblöjor och tillbehör. Miljömedveten har jag varit i större delen av mitt vuxna liv så självklart använde jag tygblöjor till mina barn! (Det är inte alls så jobbigt som många tror och sååå mycket bättre för barnets hud!!)
Ett av argumenten för att använda tygblöjor istället för engångsblöjor är att de tar sjuuukt lång tid på sig att brytas ner i naturen!! Kan nån gissa hur lång tid det tar??

Klicka på bilden här nedan så kommer den upp större och blir lättare att läsa - och där har vi svaret!!
Var det nån av er som trodde att det tar så lång tid??

Andra argument för att använda tygblöjor är:
*Du spar minst 15 000 kr per barn!
*Barnet blir blöjfri mycket fortare!!
*Barnet slipper massa kemikalier som ingår i engångsblöjor och vars fulla konsekvenser ingen egentligen vet...!! (Huden är ingen ogenomtränglig barriär, utan släpper in olika ämnen i blodomloppet inom 2 minuter!!)
*Miljön slipper den negativa miljöpåverkan som engångsblöjorna innebär - oavsett om de läggs på deponi eller bränns!

När jag drev min firma så försökte jag ta reda på vilka ingredienser som ingår i en engångsblöja, men se det gick inte!! Det är superhemligt!! Men vad man vet är att de innehåller s k "superabsorbenter" (samma som även bindor gör) och det är gjort av råolja...!!! Råolja = supergiftigt!!!
Äckligt, eller hur!?!?!

Jag skulle kunna skriva mycket mer om det här, men ni ska ju orka läsa det också...!! Men ett gott råd från mig: ta reda på fakta själv! Och inte bara från blöjtillverkarna - de säger ju naturligtvis att det är testat och godkänt och heeeelt ofarligt...!! Men det kan jag tala om att så är det inte!!
But don't take my word for it!! Forska lite själv!!

Anneli.

måndag 9 april 2012

Uppdaterar...

Håller på att uppdatera Föreningen Aurora Helhetshälsas Hemsida. Här är resultatet än så länge:

Under påsken har jag verkligen "slöat till" och varit vaken långt in på småtimmarna och sovit länge på förmiddagen, men nu är det slut på det! Imorgon ska jag vara på SIVA Prio igen och måste upp tidigt så det blir inte mer än så här på bloggen idag!! :D

Anneli.

söndag 8 april 2012

Häxkväll! :D

(Bild hämtad från Internet)
Jo ni!! Idag har jag varit på häxkväll!! :P
Innan min Mediala Utvecklingscirkel blev en Medial Utvecklingscirkel så var vi ett gäng kompisar som träffades en gång i veckan för att prata om andliga saker, fika och leka med Tarotkort, och då kallade vi det för Häxkväll!

Nu var det Nettan och Katta som dragit ihop ett gäng för samma typ av aktivitet och självklart blev det då en häxkväll!! :D
I 5 timmar satt vi "häxor" och "spådde" varandra, fikade och hade hur trevligt som helst!! :D När vi råkade titta upp på klockan trodde vi knappt våra ögon - hur kunde tiden gå så fort??
Som bekant flyger tiden när man har roligt, och det märkte vi verkligen av idag!!

Anneli.

lördag 7 april 2012

Handledarutbildning

Sitter och tittar på Harry Potter och Halvblodsprinsen på TV4 och passar på att blogga under nyheterna och reklamen!

Jag tänkte att jag skulle berätta om handledarkursen i tisdags.
Katta, Nettan och jag åkte till Borlänge vid 8.00 på morgonen - kursen började ju kl 9.00.

Kursledaren Anne (minns inte vad hon heter i efternamn..) är en välmeriterad lärare. Bl a är hon psykolog sen många år tillbaka och coach. Och det är just att coacha som handledarutbildningen fokuserar på. Vi fick träna på varandra, och det är inte så lätt som man skulle kunna tro!
Ja... inte för att jag tyckte att det var särskilt svårt - att coacha folk är ju en del av det jag sysslat med i hela mitt liv, till och med innan begreppet ens var uppfunnet! Jag har liksom fått det med modersmjölken...!! Men det gäller att man att fokuserad på och lyssnar noggrant på den man ska coacha! Och sen inte kommer med några egna lösningar utan ställer öppna frågor som får klienten att tänka och känna efter vad som passar och funkar i dennes liv och situation!

Nästa kurstillfälle blir den 8 maj och då ska vi prata om "det svåra samtalet". Det ser jag verkligen fram emot!! Jag menar; det är ju enkelt att prata och lyssna på folk när allt är bra och roligt, men när det är jobbiga saker man behöver ta upp - ja, då är det inte lika lätt längre...!! Då behöver man verkligen ha fingertoppskänslan påslagen!!

En rolig sak var att vi blev uppdelade i mindre grupper och en kille som hamnade i min grupp håller också på med Sorgbearbetning!! :D

Nä, nu börjar Harry Potter igen, så nu försvinner jag in i fantasins och sagans värld!! :D

Anneli.

fredag 6 april 2012

Konstigt....

Nu har det varit tyst här i några dagar, och det beror inte på mig!!
När jag försökt gå in här på bloggen så har det kommit upp en varning att bloggen kan vara hackad och att jag utsätter datorn för fara om jag går in på bloggen. Det ska enligt det här varningsmeddelandet bero på "Blogarama" - en av de här bloggportalerna som jag har lagt till för att det ska bli lättare att hitta min blogg.
Det första jag gjorde nu när jag äntligen vågade gå in på bloggen var att ta bort Blogarama!
Är det nån annan som råkat ut för samma sak och/eller försökt komma in här och fått upp samma meddelande??
Nån som fattar det här bättre än jag får gärna förklara vad som hände!!

Jag ska inte skriva så mycket mer här idag, klockan börjar bli mycket, och jag försöker fortfarande kämpa för att komma isäng dagen innan jag ska gå upp - vilket inte går så bra...! Den här tiden på dygnet är jag ju som minst trött...!! :-(

Men innan jag avslutar för idag så vill jag önska mina läsare en riktigt glad och god påsk!!
Det här är påskriset jag har i lokalen och det har massor av små ljusgröna blad! Längtar verkligen tills björkarna här utanför huset börjar få små "musöron"! Det ska förhoppningsvis inte dröja alltför länge!! :D

Anneli.

tisdag 3 april 2012

Uppe med tuppen

Morr och suck.....!!
Jag hade satt väckarklockan på 6.30, för idag bär det av till Borlänge för första kurstillfället på handledarutbildningen, men av nån anledning vaknade jag redan 5.45 och kunde inte somna om!
Typiskt...!! Så är det ofta när jag vet att jag måste upp tidigt för att åka nånstans... kanske är jag rädd att inte vakna i tid?
Så här tidigt har jag aldrig skrivit ett blogginlägg förut! Vanligtvis skriver jag ju sent på kvällen...!! Men tro inte att det ska bli en vana!!! :P

Igår kämpade jag med att scanna in ett foto, men hur jag än försökte så fick jag det inte att funka!! (Morr igen!!)
MEN: uppfinningsrik som jag är så tog jag ett kort på kortet istället!! :D Det blir ju tyvärr inte så himla bra kvalitet då, men jag ville så gärna lägga in det fotot i detta blogginlägg!!

Idag är det nämligen Jannes och min 18-åriga bröllopsdag, och det här är ett av våra bröllopsfoton, taget i Grangärde kyrka den 3/4-1994! ♥
Med på bilden är också mina tre älsklingar Linnéa, Rickard och Ylvali! ♥

GRATTIS Janne - nu tar vi 18 år till (till att börja med..)!! ♥

Anneli.

måndag 2 april 2012

En kall dag i april

Det är kallt....! Det är blåsigt och grått.....! Marken är geggig utanför huset...! Har absolut ingen lust att gå ut! Dessutom är jag nyduschad och blöt i håret...!
Nämnde jag att det är kallt också??

Jag skulle ju ut och fota den där blommande busken som jag berättade om igår, men det har jag verkligen ingen lust med som ni förstår!
MEN! Jag kom på att jag tog några kort på nämnda buske förra året, så nu har jag letat på dem!! :D (Det gäller ju att vara lite smart!!)
Och, voilá!! Här ser ni ett av dem!! :D
Visst är den fin!!?! Det kortet är taget den 21 april - 11, vilket säger mig att våren faktiskt är rätt tidig i år!! Typ 20 dagar tidigare än förra året!! Det blir man ju inte direkt ledsen av..!! :P

Tre saker som man inte heller blir direkt ledsen av och som jag vill uppmärksamma lite särskilt, händer imorgon:
1. Det är Jannes och min 18-åriga bröllopsdag! ♥
2. Handledarutbildningen börjar! :D
3. Det är Medial utvecklingscirkel på kvällen! ♥ =)

Potential att bli en helt fantastisk dag alltså!! :D

Anneli.

söndag 1 april 2012

April, april...

Har ni blivit lurade nåt idag??
Det har inte jag!! :D
Men aprilväder har vi haft!! Först solsken, sen hagel och sen klarnade det upp igen!! Kallt har det varit hela dagen, och termometern visade på minus 1 grad vid 21-tiden.

Träd och buskar häromkring har i alla fall fått små knoppar, och en buske som jag inte har en aning om vad det är för nåt har t o m små lila blommor såg jag idag! Om jag kommer ihåg så ska jag fota dem imorgon och lägga ut här på bloggen. Hoppas de klarar av frosten inatt...!!

Och nu över till något helt annat:
I fredags försökte jag få tag på min hjärtläkare för att förnya mitt recept. Inte för att jag vill... tycker ju att jag mår sämre av den nya medicinen...!!
Han var inte anträffbar just då men skulle ringa upp men hann tydligen inte det den dagen, så nu hoppas jag att han ringer imorgon!

När jag för ett par månader sen gjorde ett arbetstest så sa den läkaren att hjärtat slog perfekt även under stress vilket det INTE gjorde före den nya medicinen. MEN; JAG mår sämre!!
Jag är tröttare än någonsin och jag har då och då ont i hjärt-trakten. Ibland en svidande smärta, ibland krampar det och ibland har jag ett tryck över hela bröstet. Dessutom har jag gått upp ännu mer i vikt....! Vägde mig i fredags för jag tänkte att läkaren vill nog veta hur det gått med vikten och till min stora sorg har jag gått upp 2,3 kg sen den 27/2!! :'( SUCK!!!
Det betyder att det bara är knappt 4 kg från när jag var som allra fetast och 10 kg från när jag vägde det minsta jag vägt sen jag gick upp så där mycket i vikt...!! Man kan ju bli deprimerad för mindre...!
Jag önskar att jag kunde säga att det var ett aprilskämt, men det är det inte...!!

Nå ja...!! Jag tänker inte grotta ner mig i det utan ta tag i en sak i taget! Först prata med min hjärtläkare och sen tänker jag titta lite på konceptet Raw food!!
Nä, jag har inga planer på att överge min variant av LCHF, men jag skulle vilja äta lite mer vitalkost - tror nog jag kan börja må bättre av det!
Såg ett program på nätet om vikten av att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler, och hur brist på vitaminer och mineraler faktiskt skapar sjukdomar!! Och; hur sjukdomarna kan gå tillbaka när vi börjar äta tillräckligt med näring!
Ingen har dött av vitaminer men många har dött av läkemedel...!
Jag säger ingenting mer så har jag ingenting sagt...!! För nu...!!

Anneli.