Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 26 oktober 2010

En ödesdiger kväll..

Ikväll, mina vänner, ikväll... hålls mötet som bestämmer min framtid!! :D
Ja, ja!! Nu var jag väl lite väl dramatisk, men det känns väldigt pirrigt och nervöst just nu!!
Men, det handlar ju bara om en lokal!! En världslig sak, hade Karlsson på taket sagt!
Ja, men för mig är det en stor sak och ett stort ansvar!!
Speciellt för mig som kommer ur utbrändhet och inte har haft ett "riktigt jobb" på 20 år!! Det är inget jag har skrivit om här på bloggen, men icke desto mindre sant!!
Jag har visserligen utbildat mig en del på de åren, och i några år hade jag en egen firma på deltid, och så har jag ju varit föräldraledig 3 ggr under de 20 åren, så man kan väl inte anklaga mig för att bara ha rullat tummarna...! Men sen mina föräldrar dog med bara 3 månaders mellanrum för 9 år sedan och jag smackade rakt in i den berömda väggen och blev långtidssjukskriven så har jag inte gjort mycket som går under benämningen arbete...!

I somras blev jag utförsäkrad som så många andra! Inte för att jag blivit friskare, utan för att reglerna är såna. Trots att jag hade två nya diagnoser (Struma och Hjärtsvikt) som inte fanns med i bilden när jag blev sjukskriven 2001, så fanns ingen pardon; Arbetsförmedlingen - here I come!! Så nu är jag under utredning som det så vackert heter.
Men för mig är det ett högt pris att betala! Jag, som verkligen VILL jobba och brinner för det jag kan och delvis gör, blir p g a fyrkantiga regler mer stjälpt än hjälpt av den piska som hänger över mig från Arbetsförmedlingen! Jag ska inte gå närmare in på det - det blir för mycket att förklara och detta blogginlägg riskerar att bli en kilometer långt, så ni får bara tro på mitt ord! Men det är därför som det här med lokalen blir så ödesdigert för mig!
OM jag får lokalen och OM det funkar med de verksamheter jag tänker ha där och OM jag orkar jobba så mycket som jag vill och behöver för att få det att gå ihop, så är det min biljett ut från klorna på AF! Och det är inte mycket jag vill mer än att bli självständig och få jobba med det jag brinner för och är bra på!!
Så ikväll blir en viktig kväll! Det är tur att jag får hit ett gäng kompisar så jag får nåt annat att tänka på!!
Och imorgon åker jag upp till Rättvik med gänget från Socialt företagarkursen för att vara med på endagarskurs i Marknadsföring på Internet, så det får bli en tidig kväll och tidig morgon, för kl 07.00 ska jag hämta upp gänget i stan för avfärd!!

Fortsättning följer!! Vill ni veta hur det går så är det här ni kan läsa om det!! ;-)

Anneli.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så modig Anneli! Jag tror på dig.

Anneli Sjögren sa...

Tack Vera!! Jag är så spänd på vad de kom fram till på mötet!! Skulle vilja ringa på en gång, men klockan är för mycket, så det måste vänta till imorgon!! Hur ska jag kunna sova...?? Hjääälp...! ;-)

Maria sa...

Så spännande det är Anneli! Känner igen det där med att vara i klorna på AF, det finns inte mycket hjälp att få i situationer som våra. Jag har en himla tur som kunnat leva på mina föräldrar ;) Annars vette tusan hur det hade slutat för min del. Jag håller alla tummar för dig!! Kram

Anonym sa...

Heja!! Jag tror också på dig!! Jag är jättenyfiken på att höra hur det går! :)

Anneli Sjögren sa...

Maria: Tack!! För tummhållningen, dina ord och din förståelse! Jag vet att jag funkar bäst när jag får sköta mig själv, på mitt sätt, och det är mer eller mindre oförenligt med FK och AF!! Jag MÅSTE helt enkelt bli självständig och göra min grej!!

Jenny: Tack!! Nu har du svaret i mitt nya blogginlägg!! :D