Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 22 oktober 2010

Lokal och föredrag

Tänk vad man kan minnas fel!!
Första gången jag tittade på lokalen så försökte jag memorera så mycket som möjligt och sen ur minnet föreställa mig hur jag skulle kunna möblera stället. När vi nu kom dit igår och jag fick se det igen så blev jag mäkta förvånad över hur fel jag mindes hur det var!! Det rum som jag tänkt mig som ett av de större rummen visade sig vara det minsta!! WHAT??? Hur kan jag minnas så galet???

Denna gång var jag dock bättre förberedd, d v s såg till att Janne (mannen i min liv) hade en tumstock med sig så han kunde mäta och rita upp hur lokalen ser ut. Smart va!?! Så när vi kom hem ritade han upp en skalenlig bild av hela lokalen.
Tyvärr är den lite svårmöblerad tycker jag, men om ni frågade Janne skulle han säga att jag vill ha med alldeles för mycket prylar dit...! Jag hatar att erkänna det, men han har förmodligen rätt...!! ;-)

På tisdag i nästa vecka ska lokalägarna/uthyrarna ha ett möte där de ska diskutera hyran och om jag blir godkänd som hyresgäst mm. Håll tummarna, snälla ni!!! På onsdag ska jag få besked.

Igår kväll var Janne och jag på föredrag med Peter Wilhelmsson - en av alla de "hälsogurus" som finns. Peter är näringsmedicinare och har hälsoföretaget Alpha Plus i Falun. (Jag känner honom lite eftersom vi har gemensamma vänner).
I alla fall så pratade han om kostens betydelse och sambandet mellan kosten och allergier, och framför allt om matsmältningen och allergier. Jag ska inte gå in så mycket på allt men en sak som Peter pratade väldigt mycket om var hur viktigt det är att äta tillräckligt med frukt och grönt! Särskilt råkost som innehåller enzymer som hjälper matsmältningen så att vi kan ta upp näringen ur maten. Han sa att Socialstyrelsen rekommenderar oss att äta 5 portioner frukt och grön om dan, men att han menar på att tio portioner frukt och grönt är dubbelt så bra!
För mig som är infödd i hälsobranchen är detta inget nytt, däremot tänker jag på alla som liksom jag äter LCHF-kost där väldigt lite grönt och typ ingen frukt ingår...! Hur nyttigt ÄR det på en skala egentligen!?! (Fast för att vara LCHF-are så äter jag nog ovanligt mycket grönsaker...).

Jag är i alla fall väldigt glad att jag har Kyäni Sunrise som i koncentrerad form, med endast ca 3 gr kolhydrater ger mig dagsbehovet av vitaminer, mineraler, spårämnen och framför allt; antioxidanter!! :D
Med dagens alla miljögifter i olika former så tror jag att vi alla behöver ett extra tillskott av ovan nämnda nyttigheter för att rusta våra kroppar och immunförsvar för dagens miljöutmaningar!!
Och får ni en chans att lyssna till Peter Wilhelmsson så gör det!! Eller läs hans böcker!! Han vet vad han pratar om den killen!!

Anneli.

13 kommentarer:

Lena sa...

Ja, jag ska nog bli bättre på att skriva vad det är för växter jag visar. De jag kan förstås. :) Bilden du undrar om senast är en dahlia. Det finns i så många spännande former så man kan tro att de är helt olika. Tack för alla tips och kommentarer! Känns som jag länge velat strukturera upp min blogg bättre. Måste bli bättre på att skriva upp idéer.

Anneli Sjögren sa...

Ja, just det!! SÅ heter de!! Jag kände faktiskt igen den men kunde inte komma på namnet!!
Det här med att skriva upp sina idéer är en bra idé!! Jag är så korkad jämt att jag tror att jag ska komma ihåg - vilket jag förstås sällan gör!! Nä, papper och penna får bli dagens heta tips!! :D

Lena sa...

Eller en mobil är väldigt bra att föra anteckningar i. Tycker det är toppen med en mobil som man ändå har med sig jämnt.

Lena sa...

Jag försöker bli bättre på att köpa mer frukt. Har tappat det de senaste två veckorna för jag har varit bortrest i någon vecka. Men nu ska jag ta tag i det igen. Det är bra att bli påmind. Jag var hos tandläkaren idag och jag hade ett hål. Usch!!

Maria sa...

Man hör verkligen olika råd om särskilt frukt. Jag har många gånger hört att det sänker pH- värdet i kroppen om man äter för mycket frukt, och att man inte ska äta frukt tillsammans med annan mat, utan helst på tom mage. Men råden går ju isär, så vad vet jag :) Kram

kanjagblifrisk sa...

Här händer det grejor =) Lycka till!!
Ja du, minnet är lite speciellt... Själv har jag märkt att jag läser och hör lite vad jag vill ibland... Särskillt när det gäller läsningen, jag orkar egentligen inte läsa en massa text så jag har lärt mig att skummläsa. Det funkar bra med strukturerad kurslitteratur men med annan text kan det bli helt fel...
Kram!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej Anneli. Här är en till som äter ovanligt mycket grönsaker på LCHF. Men det funkar fint, njuter i fulla drag.
Glada hälsningar från Alanya

hallonmuffin sa...

frukt och grönt är mitt allt. Jag älskar sallader och fruktsallader. Vet inte vad jag skulle göra utan dem?

Nu händer det, Anneli. Du håller på att ta klivet. Vad spännande. Och nervöst. Fast jag vet det kommer bli bra, om du tror på det.

Hoppas du haft en fin helg? Kram

Maria sa...

Ja herregud, vad jag vill för mycket. Det är du inte ensam om :) Magkänslan kan vara lurig ibland, det är lätt att övertala sig själv att det är "magkänslan" som talar bara för att man vill tro det. Men det bästa är nog att våga chansa i alla fall, då behöver man inte ångra sig sen. Stort lycka till!!

Lena sa...

Bilden till inlägget stormigt förestället en döskalle med små kaktusar i, taget i kaktusavdelningen i ett växthus. Ska väl vara lite "high chaparal"stäming över det hela.

Anneli Sjögren sa...

Lena: Ja, en mobil funkar också förstås! Tänkte inte på det...!! :D
Jag tror att vad vi äter är såå mycket viktigare än vad de flesta orkar tänka på, tyvärr! Lycka till hos tandläkaren!! Hoppas det inte blir alltför dyrt att laga hålet!!

Maria: Så här har jag lärt mig: Frukt på fastande mage beroende på att det smälts fortare än annan mat. Frukt tillsammans med grönsaker är sällan en bra idé p g a att sockerinnehållet i frukten påverkar så att man lätt blir gasig i magen när det kombineras med grönsaker eller annan mat.

"Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv..."!! Tack för din lyckönskning!! Jag tror nog att jag ska chansa/våga!! :D

Artemis: När jag blir så där extra trött så blir det samma för mig - d v s svårt att läsa långa texter! Men hur fungerar det för dig med bloggandet - där blir det ju långa texter emellanåt!?!
Ja, du! Nu händer det grejer här!! Hoppas jag i alla fall...!! :D

Birgitta: Tack för din kommentar!! Kul att du tagit dig tid och gå in på min blogg!! Jag vet ju att du inte alltid hinner med sånt!!
Ja, du har mycket grönsaker i dina recept!! Och en del frukt...!! Din lyckost som kan äta frukt!! Det verkar inte funka så bra för mig längre...! Inte så länge jag vill gå ner i vikt i alla fall!!

Vera: Ja, vad vore livet utan grönsaker (och frukt för er som kan äta det)!! :D
OM jag blir godkänd som hyresgäst för den där lokalen så tar jag nog det som ett tecken på att jag också ska våga ta den!! Det kan ju bli sååå bra!! Friskt vågat - hälften vunnet!! :D
Ja tack, jag har haft en trevlig helg med familjen och goda vänner!!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Försöker ta mig tid till en bloggrunda ibland, men så här på resorna vill jag inte ha alltför mycket datortid.
Vi har dragit ner rejält med frukten nu i höst, blir mest granatäpple.
Har inget sug efter det söta längre, glad att jag kommit så långt :)
Vi äter mer strikt nu än tidigare, det känns faktiskt redan efter två veckor lite skillnad på kläderna. Min Särbo har gått ner 5 kilo sen i somras, jättekul att kulmagen börjar släppa sitt hårda grepp ;)

Anneli Sjögren sa...

Birgitta: Det har jag full förståelse för att du vill göra annat än att skriva och läsa bloggar när ni är utomlands!!
Jag har också tappat sugen för det söta tack vare LCHF! Det är himla skönt att ha kunnat gjort det - äntligen!!
Skönt också att du och särbon märker resultat på kläderna! Det blir ju ett slags kvitto på att man gör rätt!!
Njut nu av Alanya, vädret, den goda maten och varandra!! Vi ses i bloggosfären!! :D