Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 20 september 2011

Att starta ett Socialt företag...

... är en hel vetenskap!!!
Jag har precis kommit från ett möte med chefen för Arbetsförmedlingen och jag har bara ett ord att säga om det: SUCK!!!

Byråkrati och MASSOR med olika regler, lagar och förordningar sätter hela tiden käppar i hjulet!! Ja, jag ska inte dra hela den sorgliga storyn, men vad det hela tiden stupar på går att berätta med ett enda ord: PENGAR!

Jag frågade hur andra lyckats starta Sociala företag och svaret jag fick var att de flesta hade en finansiär i botten som kunde täcka upp för löner och andra kostnader innan egna pengar började rulla in, men också att en del andra kommuner har generösare regler och stöd till såna här saker än vad Avesta kommun har! Hade vi bott i grannkommunen Hedemora så hade det varit betydligt lättare att få hjälp från kommunen!! VA!?! Det ligger ett stenkast härifrån!!! Morr!!

En annan lösning - eller rättare sagt del av lösning; pengar kommer fortfarande att vara ett (aningens mindre) problem - är att några andra personer sätter sig i styrelsen och att de i sin tur anställer oss så att vi kan få lönebidrag. Chefen på AF tyckte nämligen att det var oetiskt att styrelsen anställer sig själva...!
MEN... det hjälper inte mig just nu, därför att för att vara berättigad till lönebidrag så måste man ha en handikappskod, och det har inte jag... Än! Det skulle ses över och chefen för AF tyckte att det var konstigt att jag inte hade fått det, så nu ska det utredas - vilket kan ta ett par månader...!

Nåt annat som är emot oss är TIDEN! Vi kan inte gå på de bidrag vi har så mycket längre och om inte allting ordnar sig med vårt Sociala företag så kommer vi att tvingas sitta och söka jobb istället...!
Imorgon kommer vår mentor/kursledare Bengt hit och vi ska ha ett nytt möte för att diskutera hur vi ska gå vidare. Hur ska det gå, hur ska det gå??? Det verkar bli en riktig följetong det här!! Vill ni veta hur det går så är det här ni kan läsa om det!! Så fort jag vet nåt mer så skriver jag om det!!

Men nu över till nånting helt annat: Svamp!!
Så här ser mina torkade trattkantareller ut efter en natt i min varmluftsugn på 50 grader:
Var och en av de här flaskorna rymmer ca 7 dl, så kan ni göra er en uppfattning om hur mycket (lite...) det blev när det blev torkat!
Men attan va gott det ska bli att smula ner lite trattisar i soppor och såser framöver!! :D

Nu ska jag förbereda för kvällens Mediala Utvecklingscirkel - ikväll ska vi fokusera på att "snacka med döingar"!! :P Kom hit den som törs!! :D

Anneli.

4 kommentarer:

Tess sa...

Åååh!!! Jag hoppas ett finansieringen löser sig för er!!!

Ang. Psych-K så låter det superintressant. Jag vet att du hjälpte Lesly med det men måste jag försöka läsa mer om det. Kanske kan du skriva lite om det också? :)

Kraft och kärlek till dig!!!

Anneli Sjögren sa...

Tack Tess!! Ja, det hoppas vi med!! Kanske att den här nya personen på Bildningsförvaltningen kan vara oss behjälpliga!! Vi håller tummarna!!

Jag har faktiskt tänkt att skriva om PSYCH-K - trodde t o m att jag gjort det, men hittade inget när jag kollade igenom bloggen...!
Jag behöver bara vara lite extra alert när jag gör det, för när det är nåt som ligger mig så varmt om hjärtat och jag vill förmedla det så vill jag vara extra noga med hur jag uttrycker mig och då gäller det att hjärncellerna är på min sida...!! :P
Kraft och kärlek till dig också!! :D

Panki sa...

Låter bökigt det där, men det kommer nog att gå vägen tillslut ska du se!
Men vad menas egentligen med ett "socialt företag"?

Anneli Sjögren sa...

Hej Panki!! Tack för pepp!
Oj, svaret på din fråga kan bli ett helt blogginlägg, men lite kort kan man säga att några personer som har en vision om hur de kan skapa sig ett jobb men inte vill bli egenföretagare med allt vad det innebär istället kan driva företaget som en (ekonomisk)förening. Då bli föreningen den juridiska personen och medlemmarna blir anställda i föreningen! Smart som attan om man kan ro det i land!! :D