Idag kommer bloggen handla om mer av det som växer i vår trädgård. Eller i landen rättare sagt! Janne lånade med sig min mobilkamera och fotade dessa bilder!
Först ses vår Broccoli! Fin va!?! :D Mmmm!! Det verkar som att det blir Broccoligratäng till middag här framöver!! :PSen har vi Vitkålen! En stor del av dem kommer att bli surkål, och resten ska in i jordkällaren där de kommer att förvaras tills de blivit uppätna! De brukar hålla sig till nån gång efter jul ungefär! :D
Här har Janne försökt fota Gurkörten som växer mitt ibland allt det andra! Skärpan är inte den bästa tyvärr...!
Gurkörtsblommor är supernyttigt och man kan ha dem i sallader! De innehåller GLA-olja som är bra bl a mot olika hudbesvär, PMS och övergångsbesvär! Jag brukar ha dem i en örtolja som jag sen gör salvor av!
Sista bilden är på Luktärten och vad nu de andra blommorna heter (Tagetes???)...! Tyvärr hade svärmor redan plockat av massor av luktärt innan Janne hann fotografera dem...!
Ha en bra dag allihopa!!
Sista bilden är på Luktärten och vad nu de andra blommorna heter (Tagetes???)...! Tyvärr hade svärmor redan plockat av massor av luktärt innan Janne hann fotografera dem...!
Ha en bra dag allihopa!!
Anneli.
7 kommentarer:
Åh vad fint att kunna odla sina egna grönsaker!
Jupp!! :D
Härlig köksträdgård! jag avundas er! /Mikaela
Hej Mikaela!!
Men du brukade väl odla själv förut!?! Eller..??
Fast jag skulle inte kalla det för köksträdgård...! Janne odlar på nästan 1 000 kvm!! :D
Precis! Därav avundan.....
:P Kom hit och smaka vettja!! :D
Vad kul att se :-) Ja, jag kan också tänka mig Jan och mig i vårt ekologiska land, som du skrev om hihihi :-) Så sött!!
Jag blev så glad när jag kunde använda mina morötter, sallad, sockerärter, vaxbönor och bondbönor i mat under sommaren/sensommaren. Men nu är det kyligt och inget mer växer direkt... Längtar redan till nästa odlingssäsong! Fast det krävs ju en del också... Härligast är att skörda och laga god mat på det, hihi :-)
Angående kantareller!! Hur förväller man egentligen? Jag brukar mest steka de gula, i sitt eget vatten och sedan matfett. Trattisarna steker jag eller torkar. Läste någonstans att man inte kan förvälla trattisar och frysa in!?
Kram på rej!
/E.
Skicka en kommentar