Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 9 september 2011

Gyllene morotssoppa med ingefära

Jag pratade med min kära tvillingsyrra idag och fick tips om en god soppa som hon gjort till sig själv igår. Så baserat på hennes muntliga beskrivning av den soppan gjorde jag min egen variant till grabbarna och mig!
Den vart supergod!! Till och med Martin som var mycket skeptisk till soppan när han fick höra vad som var i den åt med god aptit! :D
Det var ett bra betyg tycker jag!

Ja ja... Nu ska jag sluta skryta om det och ge er receptet! :D
GYLLENE MOROTSSOPPA MED INGEFÄRA
2 stora morötter
1 medelstor lök
ca 15 cm purjolök (den gröna delen)
ca 25 g smör
1 tsk curry
½ tsk svartpeppar
1 krm salt
1 l kokhett vatten
1 msk buljongpulver
ca 3 cm färsk ingefära
2½dl Creme fraiche
Trocomare örtsalt

Så här gjorde jag
Skiva morötterna, löken och purjon och låt "svettas" i smöret med kryddorna och saltet i en kastrull, under lock. Rör om då och då och låt puttra ca 15 minuter.

Häll på det kokande vattnet, buljongpulvret och ingefäran skivad i ganska tunna slantar och koka till morotsslantarna är mjuka, ca 20 minuter.
Tillsätt Creme fraichen, koka upp och mixa soppan slät - lättast med en mixerstav. Smaka av med trocomare örtsalt.
Jag serverade soppan med Papadums - ett linsmjölsbröd som man steker i stekpannan. Finns att köpa på välsorterade livsmedelsaffärer och de flesta invandraraffärer. Jag köpte mina på Taj Mahal i Stockholm! :D
Så mina vänner; nu vet ni vad ni kan göra till middag imorgon!! :D

Anneli.

5 kommentarer:

Jenny sa...

Det verkar jättegott! Jag har ett recept på en morotssoppa med ingefära och apelsin jag ätit lite för mycket av, men den här ska jag helt klart testa! Jag brukar värma mina papadums i micron. Steker du dem i olja eller i torr panna?

Trevlig helg och KRAM på dig!

Lesly Valencia sa...

Mums, det lät underbart! Jag gjorde någon liknande för ett tag sedan. Fast jag hade kokosmjölk i :)

Hade så bra vännen!

nurseblog sa...

Det låter hur gott som helst!
Papadums har jag aldrig provat men det låter spännande.

Hoppas du har en riktigt bra kväll!

Anneli Sjögren sa...

Jenny: Micro är bannlyst i mitt kök!! Tror inte det är nyttigt med micrad mat...!
Jag steker mina papadums i smör eller kokosfett.
Ha en trevlig helg du med!! Kram!!

Lesly: Jag tänkte faktiskt att det skulle bli jättegott med kokosgrädde/mjölk i, så det ska jag testa nästa gång! Det är ju perfekt också när jag har veganer och lactosintoleranta här på mat!!
Men den här soppan så som jag gjorde den blev också väldigt god!
Ha det så bra du med!! :D

nurseblog: Papadums är jättegott!! Jag har tre varianter: "plain", "garlic" och "spicy". Den kryddiga är verkligen kryddig, d v s stark/het i smaken!!! Mums!!
Ha en bra helg du med!! :D

Anneli Sjögren sa...

Hej igen!! Var in och kollade, och det var inte jag denna gång!! :P Får väl försöka igen..!!
Följa bloggar på bloglovin funkar inte för mig...!! Får jag inte inlägg och kommentarer till min inbox på mailen så glömmer jag att gå in och kolla...! Jag lägger favvobloggar som inte går att prenumerera på så att det kommer till mailen till "favoriter", men det gör att jag inte kommer ihåg att kolla så ofta...!