Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 7 september 2011

Matlagning i lokalen

Inatt sov jag ju i lokalen, och i väntan på att klockan skulle bli 13.00 och Socialt företagar-mötet skulle börja så fick jag sån inspiration att laga mat!
Jag hade handlat redan igår så jag hade en hel del råvaror i kylskåpet som jag normalt inte har där!
Jag kikade in i kylen för att se vad jag kunde tota ihop till nån slags maträtt och sen satte jag igång att laga.... ja, vad ska jag säga att det var...?? Nån slags gratäng eller vad jag ska kalla det...! Hade jag inte ätit enligt LCHF så hade det har blivit en paj, men nu hällde jag allt i en form bara!
Gott blev det i alla fall! :D
Här kommer ingredienslistan och receptet:

LCHF Ost- & Sparrisgratäng.
Äggstanning:
2½ dl grädde
2 dl Creme Fraiche
5-6 ägg (Jag hade 5 stora)
2-3 msk lökpulver
4 msk hackad dill
Ca 10 cm purjolök, fint skuren
Örtsalt & svartpeppar

5 dl riven ost (Prästost hade jag)
1 pkt Apetina fetaost
2 knippen sparris
Ca 2 dl riven ost och 2 stora tomater i skivor att toppa med.
Så här gjorde jag:
Ansa, skölj och koka sparrisen nästan färdig och skär den i bitar.
Skär fetaosten i mindre kuber.

Ansa, skölj och skär purjon i tunna skivor och blanda ihop med allt det andra till äggstanningen.
Riv osten och ta undan ca 2 dl till att toppa med.

Fördela hälften av sparrisen och fetaosten i en smord ugnsform, häll på hälften av osten, sen ett lager till av sparris, fetaost och riven ost. Häll på äggstanningen, lägg ett lager skivade tomater ovanpå och sist mer riven ost och grädda i 180-200 grader i ca 40 minuter eller tills färdig.

Som bilderna avslöjar så hade jag inga skivade tomater på min gratäng, men jag tänkte när jag åt av den att DET hade varit "pricken över i:et", så nästa gång jag gör denna gratäng så ska jag absolut ha det!

Receptet räcker till ca 6 portioner lite beroende på vad man serverar till, så jag fick väldigt mycket över som ni förstår.
Jag tog hem det till grabbarna som med god aptit åt av det till middag med en sallad till!! :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vårat Sociala företag tar sig framåt en bit i taget...! Vi tycker alla att det tar väldigt lång tid, men det är många saker som behöver hända parallellt så att allting blir rätt från början, så det får väl ta den tid det tar...! Mycket kretsar förstås kring pengar och löner!! Men vi har några riktigt bra idéer som vi ska spinna vidare på och rätt som det är så kommer jag nog att referera till vårt Sociala företag som jobbet kort och gott!! :P

Anneli.

2 kommentarer:

Tess sa...

Det där låter och ser riktigt smarrigt ut! :)
Ja, det är segt att gå upp tidigt men det är liksom bara att göra det... haha! K har haft en kvällsvila nu så han är nog ok nu! Fast imorgon sall han upp lika tidigt igen medans jag kan ligga och sova... DET måste vara superjobbigt för honom! Idag fick han iaf kaffe på sängen och det är ju inte fy skam! ;) Kram på dig!

Anneli Sjögren sa...

Ja, det blev riktigt gott!! Det är spännande att improvisera när man lagar mat - man vet aldrig hur resultatet blir!! :P
Idag skrev jag ett blogginlägg om den supergoda soppan jag lagade till middag idag, så välkommen tillbaka in och få det receptet!! :D
Imorgon är det min tur att gå upp tidigt - vi ska åka på kattutställning i Uppsala! :D
Kaffe på sängen - nice!! :D Den som fick det ändå...!! :P