Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 28 december 2011

Falu lasarett en regnig eftermiddag

2 timmar!
TVÅ timmar!!!
Har ni nånsin varit inne hos en läkare så länge??
Det hade i alla fall inte jag - förrän idag!!
Ja, ska jag vara riktigt ärlig så skickade han mig på provtagning nån gång mitt i, men annars så överensstämmer det med verkligheten!

För att göra en lång historia kort så har jag varit hos min Cardiolog/hjärtspecialist idag bl a för att få svar på hur mitt 48-timmars holter-EKG såg ut. (Som jag blev kopplad till den 23/11.)
Läkaren var inte riktigt nöjd med hur det såg ut - det var visserligen bättre än vid förra registreringen, men inte så bra som han hade hoppats. Trots nya medicinen gör mitt hjärta fortfarande en del extraslag och slår inte riktigt som det ska...!
Han blev också bekymrad över min trötthet och att jag ofta har ont i bröstet/hjärtat och det var därför han skickade mig på provtagning. Bl a togs där sköldkörtelprov, hb, salter och lite annat - sammanlagt 3 rör med blod.
Sen fick jag göra ett sk "arbetstest", d v s kopplad till massa slangar och en blodtrycksmanschett fick jag cykla på en testcykel så länge jag orkade medan motståndet sakta ökade.
Så länge jag inte gör något ansträngande så slår hjärtat normalt, men direkt jag gör nåt lite utöver typ "soffhäng" så börjar arytmin och extraslagen...!
Så nu ska jag ändra lite på medicineringen: Jag ska öka dosen på den som heter Sotalol och byta ut den som heter Isoptin mot en som heter Bisoprolol och se om det kan hjälpa! Och om nån månad eller så ska jag bli kallad till ett nytt arbetstest för att se om det blivit nån skillnad!

Sen frågade jag läkaren om hur mycket min övervikt påverkade. Till min förvåning sa han att visst vore det bra om jag gick ner lite i vikt, men att det bara skulle påverka hjärtat marginellt!!
(Men det finns ju massor av andra hälsofördelar med att gå ner i vikt, så oroa er inte - jag tänker inte ge upp!!) :P

Nu på kvällen har jag varit en sväng i lokalen för att skriva och skriva ut en ansökan om bidrag till vårt Sociala företag och skickat iväg.
Den här gången har vi ansökt om 50 000 till bl a utrustning som vi behöver. Svaret tror jag inte kommer på rätt många månader så det är bara att ta fram värsta tålamodet...!! :P

Nu är jag så trött och slut så nu tänker jag inte göra ett vettigt handtag på resten av det här året!! Nu ska jag slöa BIG TIME - because I'm worth it!!

Ha det så bra kära bloggläsare!!

Anneli.

2 kommentarer:

Monika S sa...

Kämpa på, kramelikram ❤

Anneli Sjögren sa...

Tack Monika!! Jag gör så gott jag kan!! Men ibland känns det överjobbigt...!! Men det är skönt att bli tagen på allvar efter så många års negligérande av min läkare här i Avesta...!
Kramelikram tillbaka!! ♥